петак, 21. октобар 2016.

Kuligre : 4 Sastojka * 4 Ingredients * 4 Zutaten, numero 28

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Recept šalje : Piroška Matić. Sretno!


Gibančice
Za testo je potrebno :
2,5 dl vode (hladne)
400 gr brašna
Prstohvat soli
Za premazivanje testa:
1 kašika masti ili putera
Za punjenje :
200 g sira (sitni sir, feta)

Prirema:

U vodu dodati so i brašnom zamesiti glatko testo. Ostaviti ga 5 minuta da se odmori.
Rastanjiti testo oklagijom na pola cm debljine premazati kašikom omekšale masti i uviti u rolat. Iseći rolat na parčad širine 2 cm (ja sam isekla na 12 jednakih delova). Svako parče oblikovati u jufku, gledati da mast ne iscuri, (zatvarati krajeve gde je presek).  Svaku jufku rastanjiti oklagijom i na polovinu staviti 2-3 kašičice sira, pa preklopiti, a krajeve pritisnuti kako prilikom pečenja sir ne bi iscurio . Peći u tiganju u dubljem ulju, vrlo kratko dok sa obe strane ne poprimi zlatno žutu boju. Mogu se peći i prazne, pa ih namazati pekmezom, eurokremom....
Ovo je starinski recept koji se kod nas u Vojvodini pravio veoma često.

Filo parcels

For the dough

2.5 dl water (cold)
400 gr flour
Pinch of salt

Coating :

1 tablespoon lard or butter

For the filling:

200 g of cheese (cottage cheese, feta)


Prepare:

In the water, add the flour and knead. Leave it for 5 minutes to rest.
Roll the dough in about half a cm thick. Cut the rolls at a width of 2 cm pieces (I cut into 12 equal parts). Every piece formed into a futon, look  that fat does not leak (close areas on the cross section). Every phyllo piece roll out and  put 2-3 teaspoons of the cheese, and close the ends by pressing, so taht cheese would not leak during baking
. Bake in a pan in oil, very short while on both sidesit gets  a golden yellow color. You can also bake them plain and add jam, eurocream or simmilar after baking.
This is an old fashioned recipe that is in Vojvodina made very often.


Phyllo Bündel


Der Teig :

2,5 dl Wasser (kalt)
400 gr Mehl
Prise Salz


Bestreichen:
1 Esslöffel Schmalz oder Butter

Für die Füllung:

200 g Käse (Quark, Feta)

Vorbereitung :

Im Wasser, Mehl  geben und kneten. Lassen Sie es für 5 Minuten ruhen .
Rolle Sie Teig in einer halben cm dick , nestreichen mit Butter oder Fett. Danach aufrollen und in 12 gleiche Stuecke Scneiden. Rollen mit einer Breite von 2 cm große Stücke 
 Jetz jede Rolle ausrollen  und auf eine haelfte Kaese mischung darauf tun. Mit Fnger Teig schliessen sodas die Kaese beim Baken nich auslauft,
  Backen Sie in einer Pfanne in ž Öl, sehr kurze Zeit auf beiden Seiten bis Teig  eine goldgelbe Farbe hat. Kann auch ohne Fuellung gebaken werden und danach mit Marmelade oder Eurokrem bestreichen.
Dies ist eine alt Rezept, das ist bei uns in der Vojvodina sehr oft gemacht.
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