Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 4. септембар 2016.

Kuligre : Najbolji Recept moje bake i Zidna kuvarica 72


Tatjana Stojanović poslala je ovaj divan recept za Bakine salćiće . Sretno!

Kod nas u Banatu nekada su se obavezno klale svinje kada je bio praznik 29.novembar,onda je bio svinjokolj u skoro celom selu. Moja baba je OBAVEZNO svake godine pravila salčiće, čim bi se svinja zaklala, ona je odmah dobila sveže salo da napravi salčiće dok je još dručtvo tu da se zaslade posle napornog dana.Sećam se kako su uvek bile dobre, još tako vruće, topile bi se u ustima. I moje nisu loše (tako bar kažu), baba me je dobro naučila.

Salčići ili Salnjaci

POTREBNO JE:
  • 500 g sala
  • 1 paketić kvasca
  • 2 dl mleka
  • 2 kašike šećera
  • malo soli
  • 2 dl belog vina
  • jajeta
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 kg brašna
  • jaje
  • 1 tegla pekmeza od šljiva
  • 200 g šećera u prahu

  • PRIPREMA
Staviti kvasac i kašikicu šećera u 50 ml toplog mleka da nadodje. U posudu za mešenje staviti brašno, ostatak mleka, pavlaku, belo vino, šećer, so i jaja. Umesiti testo .Ostaviti 30 minuta na toplom mestu da naraste.Kad testo naraste razviti ga što je tanje moguće i premazati mlevenim salom. Preklopiti testo i ostaviti da odmori 10 minuta. Zatim ga opet razviti i još jednom preklopiti i opet ostaviti 10 minuta. Tako treba da se razvija i preklapa tri puta, po deset minuta. Na kraju kada se testo razvije, seku se kvadratići ili se prave kiflice, (po želji) na svaki staviti kašičicu pekmeza i preklopiti. Poređati u pleh, premazati jajetom i staviti da se peče. Odmah tako vruće uvaljati u prah 

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer