Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

четвртак, 1. септембар 2016.

Kuligre: Najbolji Recept moje bake i Zidna kuvarica 59


Bakin  klot pasulj je recept koji šalje Dijana Ademović. Sretno!

BAKIN KLOT PASULJ


Potrebno je


oko 500 g pasulja tetovca
2 glavice crnog luka
1 koren peršuna
1 koren paškanata
2 šargarepe
1 čen belog luka
1 kašika peršunovog lista
1 kašika seckanog vlašca
1 krompir
1/2 ljute papričice
po ukusu soli i bibera
malo tucane paprike

Zaprška

1-2 kašike brašna
1-2 kašičice mlevene crvene paprike

Priprema

Pasulj oprati,pa ostaviti da prenoći u hladnoj vodi.Sledećeg dana,baciti tu vodu,naliti novu,pa staviti pasulj da se kuva.Kad proključa,baciti i tu vodu,naliti svežom,a onda dodati crni luk sečen na kocke,kao i paškanat,koren peršuna,beli luk i šargarepu isečenu na kolutove.Na pola kuvanja dodati i kocke krompira.Krčkati pasulj na tihoj vatri.Ubaciti peršunov list,vlašac i sitno seckanu papričicu.
Kuvati dok svo povrće ne omekša,probati da li je dovoljno slano.
Napraviti tanku zapršku od brašna i mlevene crvene paprike,pa zapržiti pasulj.Ostaviti da krčka,taman toliko dok se pećnica ne ugreje.
Prebaciti pasulj u zemljane činijice i peći dok se ne uhvati lepa korica
Poslužiti uz jogurt začinjen vlašcem,pečenu papriku i domaći hleb...Prijatno!

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer