петак, 26. август 2016.

Kuligre : Najbolji Recept moje bake i Zidna kuvarica 35


Recept za bakinu Cicvaru , šalje Verica Nikolić. Sretno!


Cicvara

Potrebno je :
400 g projanog brašna
1 srednja glavica crnog luka
1 ljuta papričica
2 kašičice aleve paprike
1 kašika masti
200 gr milerama (ili zrelog kajmaka)
1 l vode
2 kašičice soli
200 g sira

Priprema :
Kašiku masti staviti u dublju posudu i staviti, na vatru, da se rastopi. Na rastopljenu mast dodati, sitno iseckani crni luk i, iseckanu, ljutu papričicu (ko ne voli ljuto, ili kada se sprema za decu, papričicu može da izostavi). Dinstati dok luk i papričica ne omekšaju. 
Za to vreme, u drugu posudu, staviti vodu, so i mileram (ili kajmak) da provri i da se mileram (kajmak) rastopi. 
Omekšalo povrće posuti alevom paprikom, promešati i dodati projano brašno. Mešati da se dobije mrvičasta struktura i pržiti, brašno, tri minuta. Zatim sipati, postepeno, vrelu vodu, sa mileramom, dobro promešati i kuvati, pet minuta. Na kraju ubaciti, viljuškom izmrvljeni, sir, promešati i poslužiti. Ko želi, sir može da posluži uz cicvaru, da ga ne mrvi i meša sa njom.
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer