субота, 13. август 2016.

Kuligre: Najbolji Recept moje bake i Zidna Kuvarica 4


I naravno vanilice, kome baka ovo nije pravila i kako smo uživali u tome. Ovo je poslala Verica Nikolić, kao svoj prilog za naše Kuligre. Sretno!



Potrebno je :
200 g masti
1 žumance
1 celo jaje
4 kašike šećera
500 g brašna
1 limun (sok i izrendana korica)
Za fil : Džem od šljiva ili višanja
Priprema : 

U vanglicu staviti mast, dodati šećer, pa viljuškom umutiti. Ubaciti žumance, jaje, sok i izrendanu koricu limuna i viljuškom, samo, sjediniti (nije potreban mikser). Zatim dodati brašno i, rukom, zamesiti testo. 
Testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i razviti ga, debljine, 0,5cm. Malom čašicom (za rakiju, ili zatvaračem od gazirane vode) vaditi krugove i ređati u, blago, podmazani pleh. Vanilice staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni. Pazite da vam vanilice ostanu bele. Čim donja korica malo požuti, odmah ih vaditi iz rerne.
Ostaviti vanilice da se prohlade, pa zatim na jedan krug testa staviti džem, poklopiti drugim krugom testa i uvaljati ih u šećer u prahu.
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer