Ivana Pešić poslala ovaj recept, za bakin kolač sa šamom. Sretno!
Šam kolač sa džemom
Sastojci
kora:
6 žumanaca,8 kašika šećera,8 kašika brašna,8 kašika ulja,8
kašika mleka,1 prašak za pecivo,
fil:
6 belanaca,12 kašika šećera,1 vanil-šećer,2-3 kasške džema od šljiva
preliv: 1 čaša (od jogurta) šećera,1 čaša vode
Priprema:
Žumanca penasto umutiti sa šećerom,pa dodati ulje,mleko,brašno i
prašak za pecivo.Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći
na 180 stepeni dok ne porumeni.Za to vreme belanca umutiti u čvrst šam
postepeno dodavajući šećer i vanil-šećer.Gotovu koru izvaditi iz rerne
i odmah je premazati džemom.Zatim naneti šam od belanaca i vratiti u
rernu na 160 stepeni dok šam ne dobije zlatnu boju.Ušpinovati šećer sa
vodom.Kolač izvaditi iz rerne,iseći na kocke i preliti ušpinovanim
šećerom.
Нема коментара:
Постави коментар