Dijana Popović sa prilogom Bakin Hleb i Zidna kuvarica. Sretno!
Bakin hleb
Kod nas malo zahladnelo kiša pada idealno vreme za bakin hleb
Sastojci
1 kg brašna
500ml mlake vode
50gr svežeg kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
Priprema
1 kašiki brašna ,izmrvljen kvasac i 1 kašičicu šećera razmutiti i ostaviti u lonče da kvasac nadodje ,
U vecu vanglu sipati polovinu brašna dodati so i nadošli kvasac ,pa sa mlakom vodom zamesiti testo ,postepeno dodavati preostalo brašno.
Umešeno testo ostaviti da nadodje.
Kad je testo nadošo još jednom ga premesiti i staviti u pouljenu tepsiju .
Pokriti sa krpom i ostaviti da nadodje 10 minuta Nadošao hleb premazati sa hladnom vodom
i staviti uzagrejanu rernu na 200 stepeni 250minuta da se peče .Pečen hleb izvaditi iz tepsije staviti ga na drvenu dansku pokriti sa krpom da se malo prohladi Prijatno ,
Zidna Kuvarica
Нема коментара:
Постави коментар