Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

уторак, 23. август 2016.

Kuligre : Najbolji Recept moje bake i Zidna Kuvarica 21



Dijana Popović sa prilogom Bakin Hleb i Zidna kuvarica. Sretno!

​Bakin hleb 


Kod nas malo zahladnelo  kiša pada idealno vreme za bakin hleb 

Sastojci


1 kg brašna 
500ml mlake vode
50gr svežeg kvasca 
1 kašičica soli
1 kašičica šećera  


Priprema


1 kašiki brašna ,izmrvljen kvasac i 1 kašičicu šećera razmutiti i ostaviti u lonče da kvasac nadodje ,
U vecu vanglu sipati polovinu brašna dodati so i nadošli kvasac ,pa sa mlakom vodom zamesiti testo ,postepeno dodavati preostalo brašno.
Umešeno testo ostaviti da nadodje.
Kad je testo nadošo još jednom ga premesiti i staviti u pouljenu tepsiju .
Pokriti sa  krpom i ostaviti da nadodje 10 minuta Nadošao hleb premazati sa hladnom vodom 
i staviti uzagrejanu  rernu na 200 stepeni 250minuta da se peče .Pečen hleb izvaditi iz tepsije staviti ga na drvenu dansku pokriti sa krpom da se malo prohladi Prijatno ,

Zidna Kuvarica


Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer