Tatjana Stojanović poslal je ovu lepu Zidnu kuvaricu i recept njene bake za Gomboce iliti Knedle sa šljivama! Sretno!
Knedle sa sljivama(gomboce)
Za knedle:
Priprema
Staviti krompir u ljusci da se kuva. Kad je skuvan oljuštiti ga, odmah tako vruće izgnječiti i ostaviti da se skroz ohladi. Zatim dodati jedno jaje, mast, ili margarin so i dodavati malo po malo brašna. Neznam tačno koliko, otprilike oko 500 g, da testo ne bude tvrdo, a ni previše mekano. Čim prestane da se lepi za prste onda je dobro.
Šljive očistiti od koštica. Po želji može se u svaku sljivu staviti kocka šećera.Testo razvuci oklagijom debljine prsta.Iseckati testo na kocke i na svaku kocku staviti pa jednu šljivu, zatim prstima uviti testo u lopticu.
U šerpu sipati vodu. Staviti na ringlu. Kad provri ubaciti knedle, ali tek toliko da stane u jedan red.
Kad knedle isplivaju na površinu kuvati ih pet minuta. Za to vreme u tiganj sipati ulje i staviti da se ugreje. Zatim sipati prezle i prziti dok ne dobije zlatno žutu boju. Gotove knedle odmah tako vruće stavljati u prezle i uvaljati ih sa svih strana. Po želji gotove knedle posuti šećerom.
Нема коментара:
Постави коментар