Još jedan lep recept iz zbirke Verice Nikolić, baš kako bi baka spremila : Ajmokac sa pilećim mesom i jedna lepa Zidna kuvarica. Sretno!
Ajmokac sa pilećim mesom
Potrebno je :
1 veći batak sa karabatakom
1 belo, pileće, meso
5 kašika brašna
1 manja glavica belog luka
biozačin
vinsko sirće (ili sok od limuna)
ulje
Priprema :
Pileće meso staviti u dublji sud, naliti vodom, i kuvati dok meso ne omekša. Kuvano meso izvaditi, prohladiti, skloniti kožici i, meso, iskidati po dužini. Ostaviti na stranu.
U odgovarajućem, dubljem, sudu, na zagrejanom ulju, ispržiti brašno da blago porumeni, zajedno sa, sitno, iseckanim belim lukom. Napravljenu zapršku naliti supom, i dobro promešati da ne ostanu grudvice. Supu dodavati, dok ne dobijete željenu gustinu jela. Iskidano meso staviti u umak, dodati biozačin, promešati, poklopiti i, na tihoj temperaturi, krčkati 2-3 minuta. Poslužiti uz krompir pire.
Kada se jelo posluži, ko želi, u umak može dodati nekoliko kapi vinskog sirća ili limunovog soka.
Нема коментара:
Постави коментар