недеља, 17. јул 2016.

Kuligre : Najbolji Novozelandski Pie : Lisnata pita , sa blitvom i sirom: Puff Pastry pay with swiss chard and cheese



Poslednji recept stiže od moje drage Divne Nikolić, kao prilog za nače Kuligre. Takmičenje se završava 17 jula u ponoć, po evropskom vremenu. Recepte će oceniti Novozelandski Chef : John Subritzky. Ako sam nekog zaboravila , a poslao je recept, molim opomenu u inbox. Svima sretno!

******************************************************************

Moja lisnata pita

Sastojci

600_700 gr. brasna
,2 žumanca ,
1 celo jaje,
soljica od kafe ulja
pola kasicice soli
2 dcl hladne vode
200 gr.putera za premazivanje.

Fil


Blitva
Sir



Priprema


ŽUMANCA JAJE SO ULJE I VODU sjediniti dodati brašno i zamesiti glatko testo.
Testo razvući oklagijom premazati omekšalim puteromi preklopiti kao knjigu, ponovo razvući, pa premazati ponovo, pa opet preklopiti razvući, opet premazati i treci put preklopiti
Razvući i vaditi okruglom modlom za krofne i na svaki krug staviti fil sir belance i blitva, drugi fil sir i belance i treći fil sir belance i ljuti ajvar.
Staviti u modle za mafine premazati žumancetom i peći na 220 desetak min i smanjiti na 200 i dopeć.i rernu prethodno zagrejati



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer