недеља, 17. јул 2016.

Kuligre: Najbolji Novozelandski Pie : Pita sa mesom u testu od maslinovog ulja * Meat pie in olive oil dough




I još jedan predlog , koji stiže od Snežane Kitanović. veoma interesantan predlog u okviru našeg nagradnog takmičenja Kuligre, Najbolji Novozelandski Pie.


Pita sa mesom u testu od maslinovog ulja 
 Za testo od maslinovog ulja potrebno je: 600gr. brašna ½ kašičice soli 180gr.maslinovog ulja 180gr hladne vode Fil od mesa: 1 kašika ulja 1 veća glavica crnog luka 1/2kg. junećeg mlevenog mesa 1 kašika gustina 180gr. vode 180gr kuvanog paradajza Za premazivanje: 1 umućeno јаје Testo: U posudu sipati brašno I so, zatim dodati maslinovo ulje, lagano mešati dok testo ne bude mrvičasto. Zatim, postepeno dodavati vodu, mesiti dok dok se ne formira glatko testo. Testo umotati u providnu foliju I ostaviti u frižider da odmara najmanje 30minuta. Fil: Luk sitno iseckati i pržiti dok ne postane staklast, pa dodati mleveno meso. Dodati mešavinu vode I gustina, promešati da se sjedini a zatim dodati i kuvani paradajz. Kuvati na laganoj vatri dok se sos ne zgusne. Kada je gotovo, skloniti sa strane da se ohladi. Kalupe za pitu podmazati maslinovim uljem. Rastanjiti testo i iseći ga prema veličini posude(ili posuda) u kojoj će se pita peći. Staviti ga u posudu I sipati fil od mlevenog mesa. Ivice testa premazati umućenim jajetom pa preko staviti drugi deo rastanjenog testa. Ivice blago pritisnite da se testo zalepi, a na sredin nožem napravite manji otvor , da kroz njega izlazi para tokom pečenja. Svaku pitu premazati umućenim jajetom, pa peći u zagrejanoj rerni 25-30min na 200C.



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer