недеља, 17. јул 2016.

Kuligre : Najbolji Novozelandski Pie: Pita sa mesom: Meat Pie




Kuligre , svakako još jedan izvrstan recept za naše takmičenje ovog meseca poslala je Sladjana Ščekić.
Kuligre se uskoro završavaju, tačnije 17 jula u ponoć, po evropskom vremenu , a pobednika ćemo znati 24 jula. Pobednika će izabrati Novozelandski Chef John Subritzky

***************************************************************
200ml.mleka 
200ml.vode
20g.kvasca
2 kašike ulja
500-600 g. brašna
1 kašičica šećera 
1/2 kašičice soli 
2 kašike kisele pavlake 
   
 Za fil:
300 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka 
1 kašičica začina
1/2kašičice bibera

Za premazivanje kora: 
50 g. putera ili margarina

                                 Zamesiti testo od datog materijala i ostaviti testo malo da odstoji dok pripremamo fil:Iseckati sitno crni luk pa ga propržiti na malo ulja dodati mleveno meso i začine...fil malo prohladiti. Testo odstajalo odvojiti na dva dela svaki deo rastanjiti sto tanje i premazati istopljenim margarinom ili puterom i sipati trećinu fila. Koru presaviti sa četri strane u kocku. To isto uraditi i sa drugim delom testa. Pleh podmazati pa staviti prvu koru preko kore staviti trećinu fila od mesa pa odozgo drugu koru.... Pitu dekorisati po želji ja sam pravila cvetiće od testa ...celu pitu premazati žumancetom posuti susamom i peći na 180.C. oko 30 min.
Uživati u svakom zalogaju....










Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer