Ovo je jedan od onih recepta gde vam se jede i tiramisu i šarlota. Ja šarlotu obično pravim sa lisnatim testom , voćem i pavlakom, a tiramisu naravno sa plazmom i rastvorom kafe , kakao i pavlaka kao i maskarpone. Ovde ima svega od toga pa čak i više. Čokolada. Izvrsna kombinacija i preporučujem i vama. Pored Tiralote mi pravimo i Tiralovu a to je kombinacija Tiramisu i Pavlove. Odprilike možete predpostvaiti , kakva je to divna kombinacija.
Sastojci
300 gram bobičastog voća
200 g maskarpone
150 ml pavlake
3 kašike kakao
100 g čokolade za kuvanje
1 pakovanje (400 g) , štapića od lisnatog testa
1 šolja jake crne kafe
1 pakovanje šlag čokoladnog krema
1 kašičica vanile
Priprema
Okruglu posudu obložimo plasričnom folijom tako d amalo prelazi vrhove posude
Štapiće potapamo u rastvor kafe , pa slažemo u okruglu posudu.
Na dnu počnemo sa čokoladnim šlagom, koji smo spremili prema uputstvu na kesici
Zatim sipamo bobičasto voće
Pa sloj maskarpone koji smo razmutili sa malo vanile i šećera
Na vrh dolazi ganaš
Ostavimo u frižideru da se sčvrsne. Najmanje 2 sata, ja ostavim preko noći.
Izvadimo iz frižidera
Prvernemo na tanjir , skinemo plastičnu foliju, pa opet prevrnemo
************************************************************
Tiralotta
This is one of those recipes when you want both Tiramisu and Chalotte. Easy than you combine ingredients from both recipes.
When I make Charlotte I use puff pastry fingers , which I used here. When I make Tiramisu I used sponge fingers, End result is divine.
I also make Tiralova , which is combination of Tiramisu and Pavlova. Some new ideas? Great
Ingredients
1 packet of puff pastry fingers ( 400 g)
300 g mixed fruits (blueberries, raspberries, blackberries)
1 strong cup of coffee
1 sachet of chocolate mousse
100 g of dark cooking chocolate
3 TS cocoa
200 g Mascarpone
1 tsp of vanilla extract
150 ml of cream
Create
First we prepare round dish , which we line all the way to the top with plastic foil
First we dip puff pastry finger in the coffee and line around the dish
Pour chocolate mousse , prepared according instructions on the packet.
Add layer of fruit
Now mascarpone
And on the top ganache
Put in the fridge for at least 3 hours or like me , overnight
Take out of fridge and discard on the plate .Take plastic foil of and turn again
Нема коментара:
Постави коментар