субота, 05. март 2016.

Tiralotta (Tiramisu& Charlotte)



Ovo je jedan od  onih recepta gde vam se jede i tiramisu i šarlota.  Ja šarlotu obično pravim sa  lisnatim testom , voćem i pavlakom, a tiramisu naravno sa plazmom i rastvorom kafe , kakao i pavlaka kao i maskarpone. Ovde ima svega od toga pa čak i više. Čokolada. Izvrsna kombinacija i preporučujem i vama. Pored Tiralote mi pravimo i Tiralovu a to je kombinacija Tiramisu i Pavlove. Odprilike možete predpostvaiti , kakva je to divna kombinacija.


Sastojci

300 gram bobičastog voća
200 g maskarpone
150 ml pavlake
3 kašike kakao
100 g čokolade za kuvanje
1 pakovanje  (400 g) , štapića od lisnatog testa
1 šolja jake crne kafe
1 pakovanje šlag čokoladnog krema
1 kašičica vanile




Priprema

Okruglu posudu obložimo plasričnom folijom tako d amalo prelazi vrhove posude
Štapiće potapamo u rastvor kafe , pa slažemo u okruglu posudu.
Na dnu počnemo sa čokoladnim šlagom, koji smo spremili prema uputstvu na kesici



Zatim sipamo bobičasto voće



Pa sloj maskarpone koji smo razmutili sa malo vanile i šećera



Na vrh dolazi ganaš


Ostavimo u frižideru da se sčvrsne. Najmanje 2 sata, ja ostavim preko noći.

Izvadimo iz frižidera
Prvernemo na tanjir , skinemo plastičnu foliju, pa opet prevrnemo



************************************************************

Tiralotta




This is one of those recipes when you want both  Tiramisu and Chalotte. Easy than you combine ingredients from both recipes.
When I make Charlotte I use puff pastry fingers , which I used here. When I make Tiramisu I used sponge fingers, End result is divine.
I also make Tiralova , which is combination of Tiramisu and Pavlova. Some new ideas? Great


Ingredients

1 packet of puff pastry fingers ( 400 g)
300 g  mixed fruits (blueberries, raspberries, blackberries)
1 strong cup of coffee
1 sachet of chocolate mousse
100 g of dark cooking chocolate
3 TS cocoa
200 g Mascarpone
1 tsp of vanilla extract
150  ml of cream



Create

First we prepare round dish , which we line all the way to the top with plastic foil
First we dip puff pastry finger in the coffee and line around the dish
Pour chocolate mousse , prepared according instructions on the packet.
Add layer of fruit
Now mascarpone
And on the top ganache

Put in the fridge for at least 3 hours or like me , overnight
Take out of fridge and discard on the plate .Take plastic foil of and turn again



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer