четвртак, 04. јун 2015.

Fazan grudi u sosu od pomorandže* Pheasant breasts in orange sauce





Meso sa grudi fazana je svetle boje, prijatnog ukusa vrlo slično piletini.. Ovo je divlji fazan pa je meso sa malo više ukusa kao što je to slučaj kod divljači.

SASTOJCI


4 komada grudi od Fazana
1 Kašika aleve paprike
2 do 3 Kašike putera
100 ml bistre supe
1šolja vode
sveže mleven biber (1/2 kašičice)
2 pomorandže , 1 sok i jedna oljuštena




PRIPREMA

Operemo meso i kuhinjskim papirom osušimo
Obe strane začinimo paprikom
Zagrejemo 2 Kašike putera u tiganju i prepečemo meso na obe strane.Dodamo još putera ako je potrebno





Promešamo vodu i bistru supu i sipamo preko mesa
Smanjmo temperaturu i krčkamo oko 30 minuta
Okrenemo meso nekoliko puta za to vreme



Pomešamo sve ostale sastojke
Dodamo mesu
Dodamo i pomorandže i sok i krčkamo  još 15 minuta





  1. .



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer