петак, 29. август 2014.

Punjeni cvetovi tikvice




Potrebno je
  • 12 svežihih tikvičinih cvetova
  • 50 grama mocarele rendano
  • 2 jajeta,jedno za fil jedno za brašno
  • 100 grama sveže rikote,dobro iscedjene
  • Pola šolje brašna
  • So i biber
  • Ulje za fritiranje
  • malo mineralne vode

Izmešaj sve sastojke.
Cvetovi moraju biti dobro suvi ,pre nego što ih napunite.Iako su ovo muški cvetovi ipak s njima što nežnije jer se brzo pocepaju
Kada ste ih napunili zatvorite gornji deo,tako sto ćete ih faltati i malko pritisnuti da fil bude ispod vrha.
Sad napraviti smesu od brašna jaja i kisele vode .
U medjuvremenu u tiganju zagrejte ulje da bude baš vruće.
Potapajte punjene cvetove  u to,malko ocedite i spustite,najbolje sa nekom varjačom u vruće ulje.


Čim dobije zlatkastu boju izvadite i ostavite na kuhinjski papir da se ocede.Najbolje je jesti ih dok su još vrući.
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer