недеља, 04. мај 2014.

Šampinjoni ,spanać i jaja iz rerne


1 kg svežeg spanaća
1 mali crni luk sitno iseskan
3 čena belog luka, sitno iseckanog
4 kašike neslanog putera
1/2 kg šampinjona isečenog na tanke listove.
1 šolja pavlake
1/4 kašičice soli
 Sveže mleven crni biber
 4 velika jaja
2 kašike mlevenog  kačkavalja

Priprema

Prvo operemo spanać. Dinstamo jedno pet minuta na srednjoj temperaturi.

Zatim ga ocedimo i isečemo ,malo ga cedimo pritiskajući jer sadrži dosta vode. Od 1 kg treba da se dobije oko 2 pune šolje spanaća.

 Malo putera istopimo u tiganj.Dinstamo luk i beli luk dok omekša, jedno 2 do 4 minuta.Dodamo šampinjone ., povećamo temperaturu, oko5 minuta
Dodamo pavlaku,so biber  spanać .  Smanjim ponovo temperaturu.Sve fino izmešamo.
Sklonimo tiganj sa šporeta



Predgrejemo rernu na 220 stepeni Celzija . žicu na kojoj ćemo staviti tepsiju stavimo iznad polovine rerne.
Od ove smese pravimo u tepsiji gnezda u koja čemo razbiti jaja.Ja to radim sa dve kašike. Napravim dovoljno visoko, da se jaja ne bi prelila u susedno gnezdo.
sada pazljivo u svako gnezdo razbijemo jaje.


Kada je rerna dovoljno predgrejana (oko 30 minuta) ,stavimo tepsiju. Pečemo još 30 minta
Belance će biti ispečeno, a žumance još meko.Ja tako volim, a vi ako ne  onda pecite dok bud tvrdje.
 Izvadite iz rerne pospite kačkavaljem.Služite vruće.




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer