субота, 31. мај 2014.

Rogan Josh


Tipičan Indijski kari sa  jagnjetinom.Već sam jednom pisala o  priviliegiji da Indijska jela i začine koji su u njoj najbitnij,i mogu učiti u Indijskom restoranu moje drugarice Pryje.Od nje potiče i ovaj recept i iako nije tako preveden, ja bih  uvek od ovog karija mogla JOSH.


Prya i ja

Sastojci

  • 2 luka,isečena na četvrtine
  • 4 kašike ulja
  • 4 češnjaka belog luka,sitno iseckanog
  • 1 komad djumbira sitno iseckanog
  • 2 kašike madras kari paste
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 komad cimeta
  • 6 komada zelenog kardamoma ,zgnječenog
  • 4 karanfiića
  • 2 lista lorbera
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1kg jagnjetine isečene u kocke
  • 150ml Grčkog jogurta
  • svež korijander za garniranje


Priprema

  1. Stavimo luk u blenderi iseckamo.Zagrejemo ulje u povećem tiganju,dinstamo dok sasvim omekša.Onda dodamo beli luk i djumbir i dinstamo još pet minuta.Promešamo  s vremena na vreme.
  2. Dodamo sve začine i ostale sastojke.mešajući na jakoj vatri oko 30 sekundi.Zatim dodamo  meso i oko 300 ml  vode. Sve ponovo izmešamo ,smanjimo temperaturu i dodamo jogurt.
  3. Poklopimo i krčkamo 40 do 60  minuta dok je meso meko,a sos gust..Pospemo korijander i serviramo sa basmati pirinčem.

Madras  Kari Pasta
  • 2 kašičice sveže mlevenog bibera
  • 1 kašika čilija u prahu
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica mlevenih karanfilića
  • 2 kašičice kurkume
  • 8 kašika mlevenog korijandera
  • 2 kašicice melvenog zrna senfa
  • 1/4 šolje mlevenog kima
  • 3 zgnječena češnjaka belog luka
  • 2.5cm svežeg rendanog djumbira
  • 1/2 šolje tamnog sirćeta
  • 5 kašika uljaSve sastojke osim ulja i sirćeta stavimo u činiju
  • Dobro izmešamo
  • Dodamo sirće I mešamo dok dobijemo glatku pastu
  • Zagrejemo ulje u tiganju
  • Mešamo na niskoj temperature dok  smesa ne provri I ulje počne da se odvaja od smese 
  • Sklonimo tiganj I ostavimo da se ohladi
  • Čuvamo u dobro zatvorenoj tegli...za kad pravimo kari.Ovde je naravno mnogo više nego 2 kašike ali ako već  pravimo.onda bolje više.


    Постави коментар
    // Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer