петак, 16. мај 2014.

Kolač Louise





Louisa kolač je jedan od starih kolača koji se na Novom Zelandu pravi.Podloga od tanjeg testa na kojoj je džem i gornji fil od kokosa.Vrlo rado ga pravim i još radije jedem



Sastojci

  • 125 grama putera na sobnoj temperaturi
  • 3/4 šolje kastor šećera
  • 3velika jaja, odvojeno žumace i belance
  • 2 šolje brašna
  • 2 kašićica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice vanile
  • 3/4 šolje džema,ja sam koristila od fedžoje jer ga dosta imam,vi možete od kajsije ili slično
Za vrh fil od kokosa
  • 3 belanca
  • 1/4 šolje kastor šećera
  • 1 1/4 šolje nesladjenog rendanog kokosa
  • 1 kašičica vanile


Prvo umtimo žumanca i jaja
Dodamo puter i vanilu



Zatim dodamo prašak za pecivo i brašno


Kada smo sve izmiksali,  testo bude grudvasto.
Stavimo u posudu  u kojoj će se peći.
Pečemo 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni Celzija




Dok se testo peče pripremimo kokos fil
Umutimo čvrst šne od belanca i dodamo pri kraju šećer i vanilu.Sipamo kokos koji pažljivo umešamo u šne



Prvo kolač dok je još vruć, premažemo džemom.Zatim stavimo na vrh kokos fil.
Vratimo u rernu i pečemo još 10 minuta na 200 stepeni Celzija







Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer