Louisa kolač je jedan od starih kolača koji se na Novom Zelandu pravi.Podloga od tanjeg testa na kojoj je džem i gornji fil od kokosa.Vrlo rado ga pravim i još radije jedem
Sastojci
- 125 grama putera na sobnoj temperaturi
- 3/4 šolje kastor šećera
- 3velika jaja, odvojeno žumace i belance
- 2 šolje brašna
- 2 kašićica praška za pecivo
- 1/2 kašičice vanile
- 3/4 šolje džema,ja sam koristila od fedžoje jer ga dosta imam,vi možete od kajsije ili slično
Za vrh fil od kokosa
- 3 belanca
- 1/4 šolje kastor šećera
- 1 1/4 šolje nesladjenog rendanog kokosa
- 1 kašičica vanile
Prvo umtimo žumanca i jaja
Dodamo puter i vanilu
Zatim dodamo prašak za pecivo i brašno
Kada smo sve izmiksali, testo bude grudvasto.
Stavimo u posudu u kojoj će se peći.
Pečemo 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni Celzija
Dok se testo peče pripremimo kokos fil
Umutimo čvrst šne od belanca i dodamo pri kraju šećer i vanilu.Sipamo kokos koji pažljivo umešamo u šne
Prvo kolač dok je još vruć, premažemo džemom.Zatim stavimo na vrh kokos fil.
Vratimo u rernu i pečemo još 10 minuta na 200 stepeni Celzija
Нема коментара:
Постави коментар