субота, 26. април 2014.

Puterpile(Butter Chicken) i Roti






I to sam ovih dana pravila ,mada mi toliko volimo indijsku kuhinju da skoro svake nedelje probam nešto drugo

Roti je indijski hleb koji izvrsno ide uz ovakva jela a videćete vrlo se jednostavno i pravi.

Naravno kod indijske kuhinje su začini ,narošio jela koja krčkaju u sosu ,najbitinije

Dakle začini za Puter Pile
2 kašičice  Garam Masala*
2 kašičice aleve paprike
1 kašika rendanog djumbira
1 štapić cimeta
1 kašičica čili u prahu
6 zgnječenih zrna kardamom
1 kašika  šećera
Mali rukohvat korijander (ako nemate svež može i dve kašičice u prahu)
Ja koristim već gotov Garam Masala začin.Ako ga ne možete nabaviti on se sastoji od
tumerik,belih i crnih zrna bibera,karanfilića,cimet,kima i zelenog i crnog kardamoma




Kad smo spremili začine tako što smo ih dobro istucali u avanu

Potrebno nam je još i ovo
400 garma belog pilećeg mesa
2 kašike ulja(ne maslinovog)
2 kašike putera
1 iseckan crni luk
2 čena iseckanog belog luka
400 grama paradajz sosa
Mali rukohvat korijandera
1 kašičica cimeta
1/2 šolje mleka od kokosa
So i biber

1. Prvo pileće meso isečemo, posolimo,pobiberimo

2. Zagrejemo ulje i ispečemo piletinu

3.Okrećući ga u tiganju pečemo 2 do 3 minuta dok ne porumeni

4.Izvadimo pile  i odložimo

5. Istopimo u tiganju puter.Ovo možemo raditi u istom tiganju gde smo pekli piletinu

6. Sada pržimo cimet i beli luk

7.Dodamo paradajz pire,beli luk i sve ostale začine .Prelijemo kokosovim mlekom i dobro promešamo




8. Dodamo pečenu piletinu i kokosovo mleko i ostavimo da provri ,kuvajući još 4 minuta

9.Probamo da li je dovoljno slano
Pre serviranja naseckamo korijander



Roti

1 šolja integralnog brašna
1/2 kašičice soli
2 kašike ulja (ne maslinovog)
oko..1 šolja mlake vode

 Pa da počnemo

1. Sipamo brašno u činiju
2. Dodamo 1/2 kašičice soli i dobro izmešamo
3. Dodamo 1 kašiku zagrejanog putera
4. Sada prstima to sve izmešamo dok ne dobijemo mrvice
5. Dodamo polovinu vode i dalje prstima mešajući
6. Dodamo drugu polovinu vode .Testo treba da bude umešeno tako da se lako odvaja od ruke.
7. Pokrijemo vlaznim kuhinjskim papirom ili krpom i ostavimo da stoji 1 sat

8.Na radnu površinu sipamo brašno i od testa napravimo loptice
9 Razvijamo oklagijom testo tako da bude okruglo
10.Zagrejemo ulje i  spustimo roti da se peče.Pre nego što ga prevrnemo (1 do 2  minuta)


Puter pile serviramo uz Roti i basmati pirinač















Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer