Brz i jednostavan i uz to jeftin ručak
Sastojci
1 pakovanje makarona
1karfiol
100 grama rendanog kačkavalja
2 kašike ulja
1/4 šolje brašna
1/ šolje mleka
2 čena belog luka
1 manji crni luk
mali rukohvat mirodjije
Priprema
Karfiol i makarone skuvamo i ocedimo
karfiol usitnimo
Iseckamo crni i beli luk i prodinstamo. Dodamo isecanu mirodjiju, so i biber po ukusu.
Sada napravimo bešamel sos(propržimo na puteru brašno na laganoj vatri i dodamo mleko )Posolimo
Naredjamo u vatostalnu činiju red makarona red crnog i belog luka sa mirodjijom,red karfiola , dok skoro ne napunimo činiju.Prelijemo bešamel sosom i pospemo rendanim kačkavaljem.
Pečemo na 200 stepeni Celzija 20tak minuta dok dobije lepu zapečenu koricu.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар