Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 22. јануар 2014.

Bezgutenski kolac od jabuka




Sastojci

Testo
-------

3 jabuke
30grama putera
2 cela karanfilica
1/2 solje suvih grozdjiva
200 grama mlevenih badema
200 grama rendanih badema
1 kasicica djumbira
2 kasicice cimeta
2 kasicice bezglutenskog praska za pecivo
4 jaja
200 grama secera
145 grama braon secera


Gornji Fil
------------

1 jabuka oljustena i tanko iscna na listice
50 grama putera
50 grama rendanih badema
50 grama braon secera



Oljusti jabuke iseci na kriske .U tiganju otopimo puter,dodamo karanfilice i suvo  grozdje. Na srednjoj temperaturi,mesamo dok jabuke ne omeksaju i porumene.Izvadimo iz tiganja i ostavimo da se ohladi.Odstranimo karanfilice.



Predgrejemo rernu na 160 stepeni Celzija.U blenderu izmeljemo badem,dodamo zacine i prasak za pecivo.Ostavimo sa strane.



Sa mikserom izmiksamo jaja braon i beli secer ,oko 10 minuta na niskoj brzini



Dodaj mesavinu badema i mesavinu sa jajima i izmesaj.


Sipaj u okrugli pleh

Na vrh testa sipamo sad jabuke,pospemo  rendanim bademom,rastopljenim puterom i secerom

 Pecemo 60-75 minuta.Ukolko pred kraj pecenja primetite a povrsina kolaca ima zeljenu boju,pokrite sa srebrnom folijom,odprillike pose sat pecenja.







Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer