Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

четвртак, 26. децембар 2013.

Srneći gulaš

Evo nešto iz poslednjih zaliha ,koje smo tata i ja spremili u friz,Sos je malo zbog njega bio slabiji ali to ne menja  stvar ,da je gulaš bio jako ukusan.Kako je srnetina bez masnoće ja sam to sve sa ostalim sastojcima naredjala u vatrostalnu posudu  i pekla 75 minuta.
Potrebno je

1 kg srnetine,isečeno
2 šargarepe
2 crna luka
3 češnjaka belog luka
1 patlidžan
So,biber i timijan.malo uvog bosiljka
1 Kašika voćnog sirćeta
Malo soka od limuna
1 kašičica gustina
1 svež paradajz
1/2 sveže ljute papričice i očišćene od semena
1 kašika paradajz sosa

Znači,sve lepo pripremimo i naslažemo u vatrostalnu posudu


Pečemo,poklopljeno  75 minuta na 220 stepeni Celzija. Ja sam servirala uz pirinač i zelenu  salatu
Prijatno




Savet

2. Što  je veličina onoga čto  pečete manja,temperatura pečenja je višlja.Naprimer čokoladni biskvit sa  komadićima čokolade se peče na 250 stepeni Celzija za samo 4 minuta. 

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer