Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 05. јун 2011.

Tortilja,tortilja,tortilja

Tortilje je tako jednostavno napraviti.Sigurna sam da je moja baka ovo pravila ali ne secam se kako se zvalo:(


Ima mnogo recepata za pravljenje tortilje, a ovaj je moj ,lak i jednostavan.Sve što vam je potrebno je brašno,mleko i ulje.

Potrebno

3 šolje brašna,selfraising

1 šolja mleka
5 kašika maslinovog ullja
malo brašna kad ih razvlačite

Sve to lepo izmešate

Podeli testo na 8 loptica

Na površini dobro posutoj brašnom razvi ih u ravne palačinke oko 20 cm u preseku

U tiganju zagrej ulje na srednjoj vatri.



Kad se pojave mali mehuri na tortilji okreni i peci jos 30 sekundi.


Buritos, quesedilas, tortiljas,sad samo navalite da punite ovo sa vašim omiljenim povrćem, voćem, mesom.



U gornje quesedials stavila sam malo govedine marinirane, sveže povrće i sir izmedju dve tortilje i grejala to dok se sir nije istopio.
Moj najomiljeniji recept je ipak sledeći

Buritos sa srnetinom



Dakle tortilje smo napravili.Sad jos meso sos i povrće.Začinite kako ko voli, ja volim ljuto.Umesto srnetine možete naravno koristiti i piletinu ili govedinu.
Ja ne koristim so , jer većčili i drugi začini izgledaju dovoljni.

Paradajz Sos
1 konzerva ljuštenog paradajza
Ovde samo da dodam da nisam ljubitelj konzerviranih namirnica ali paradajz u ovom slučaju je sasvim ok
  • 1/2 šolje vode
  • 3 češnjaka belog luka iseckanog
  • 1 crni luk,iseckan
  • 1 velika sveža ljuta papričica
  • nekoliko grančica timijanaa
  • malo maslinovog ulja i crvenog vinskog sirćeta
  • biber

U woku ,moj omiljeni ..hm.. tiganj  dinstaj luk papričicu,beli luk i timijan, sa malo maslinovog ulja.Dodaj paradajz i ostavi na tihoj vatri da se kuva oko  pola sata.Ako je sos posle toga jos uvek vodnjikav kuvaj još 5 do 10 minuta.



Sos sipaj u činiju i ostavi sa strane

Mešavina začina

Inspiraciju sam ukrala sa poledjine pakovanja iz supermarketa .Malo sam izmenila i naravno izbacila sva ona veštacka dodavala, pa to izgleda ovako

  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica kardamoma
  • 3 kašičice gustina
  • 1 kašičica čili pudera ili sveša čili paričica 
  • Sveže mleven crni biber

Pomešaj u činiji sve sastojke.



Mleveno meso..Srnetina

  • 500grama mlevene srnetine 
  • 1 crni luk, isečen
  • 2 češnja belog luka
  • maslinovo ulje
  • 1/2 konzerve čili pasulja
  • 1 čili papričica
Uzimam opet wok, koji nisam očistila posle pripreme sosa od paradajza
Dinstamo crni luk, beli luk i papričicu u malo ulja.Dodajem mleveno meso.i pržimo dok je gotovo.



Sada dodaj burito mix koji smo ranije pripremili.Pošto je on dosta suv , dodaj posle toga odmah i čili pasulj koji je obično u sosu.Ako nema sosa ,dodaj vodu.




Sad pustite mašti i stavljajte šta volite da jedete.Ja volim, salatu, svež paradajz,svežu papriku, humus, čedar sir, mileram  i naravno sos od paradajza koji smo ranije spremili.






Prijatno


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer