Probala sam mnoge recepte za Osso Bucco ali ovaj mi se najviše dopao i po izgledu i po ukusu pa rekoh da ga podelim sa Vama
Potrebno je
3-4 kašike maslinovog ulja
2 kašike putera
1 crveni luk isečen
½ zelene babure
½ crvene babure
3 šargarepe
1 deblji celer
5-6 česnja belog luka
1/3 šolje Marsala vina (ili dry sherry)
1/3 šolje konjaka
1 kašika balzamik sirćeta
2 kašike paradajz pirea
1 grančica ruzmarina
4 grančice majcine dusice
2 lista lorbera
2 šolje bistre pileće supe
2 do 4 teleće kolenice
So i biber po ukusu
Priprema
U tučanu (ili sličnu šerpu) sa poklopcem koji se dobro zatvara na srednjoj vrati zagrej maslinovo ulje
Začini kolenice sa solju i biberom i proprži ih sa svih strana.Kad su tako propržene izvadi ih(dodaćes kasnije).
Sad dodaj Marsala, ili suvi sherry i konjak, takodje i balzamik sirće.Ovo na niskoj vatri u poklopljenom loncu ostaviti 6-8 minuta.U istoj šerpi posto podesiš jačinu vatre na nisko, dodaj još 2 kašike maslinovog ulja i puter.Sad dodaj iseckano povrće, luk ,papriku, šargarepu celer i beli luk.Pirjaj na niskoj vatri.Zatim pokri i pirjaj jos 10tak minuta mešajuci s vremena na vreme.
Napravi buket garni od ruzmarina, majčine dušice i lorbera.Dobro zaveži i spusti u šerpu.U isto vreme dodaj paradajz pire. Povećaj vatru na srednje i dodaj i kolenice i pileću čistu supu.Dobro sve promešaj.Kada prokuva smanji na nisku temp. 1 –1 ½ sat.Teletina bi trebalo da se odvaja od kosti posle ovog vremena.
Ja uz moj Osso Bucco najviše volim risoto na milanski nacin ali sasvim dobar ukus ima i kombinacija sa krompir pireom.Zelena salata i samo još da kažemo:Prijatno!
.
Potrebno je
) |
3-4 kašike maslinovog ulja
2 kašike putera
1 crveni luk isečen
½ zelene babure
½ crvene babure
3 šargarepe
1 deblji celer
5-6 česnja belog luka
1/3 šolje Marsala vina (ili dry sherry)
1/3 šolje konjaka
1 kašika balzamik sirćeta
2 kašike paradajz pirea
1 grančica ruzmarina
4 grančice majcine dusice
2 lista lorbera
2 šolje bistre pileće supe
2 do 4 teleće kolenice
So i biber po ukusu
Priprema
U tučanu (ili sličnu šerpu) sa poklopcem koji se dobro zatvara na srednjoj vrati zagrej maslinovo ulje
Začini kolenice sa solju i biberom i proprži ih sa svih strana.Kad su tako propržene izvadi ih(dodaćes kasnije).
Sad dodaj Marsala, ili suvi sherry i konjak, takodje i balzamik sirće.Ovo na niskoj vatri u poklopljenom loncu ostaviti 6-8 minuta.U istoj šerpi posto podesiš jačinu vatre na nisko, dodaj još 2 kašike maslinovog ulja i puter.Sad dodaj iseckano povrće, luk ,papriku, šargarepu celer i beli luk.Pirjaj na niskoj vatri.Zatim pokri i pirjaj jos 10tak minuta mešajuci s vremena na vreme.
Napravi buket garni od ruzmarina, majčine dušice i lorbera.Dobro zaveži i spusti u šerpu.U isto vreme dodaj paradajz pire. Povećaj vatru na srednje i dodaj i kolenice i pileću čistu supu.Dobro sve promešaj.Kada prokuva smanji na nisku temp. 1 –1 ½ sat.Teletina bi trebalo da se odvaja od kosti posle ovog vremena.
Ja uz moj Osso Bucco najviše volim risoto na milanski nacin ali sasvim dobar ukus ima i kombinacija sa krompir pireom.Zelena salata i samo još da kažemo:Prijatno!
16 коментара:
Puno sam slušala o ovome ali nikad se nisam usudila napraviti kolenice na ovaj način... Izgleda predivno i mogu misliti kako se lepi za prstiće, ja volim malo i prstićima da ručkam:))))Tako mi je najslađe.
Sudeci po slikama i recepturi garantovan je potpun gurmanski uzitak:)
Izgleda preukusno!!! Posljednja slika me "gledaaaa", uh!:)
Ovo zaista izgleda fenomenalno!
Prelepo! Ja se već godinama spremam da napravim ovo jelo a dopada mi se što bi odgovarao mom suprugu (mesožderu), a i meni pošto ima divnih dodataka a i u pitanju je teletina. Božanstveno! Zabeleženo!
toliko dodataka...pa ovo ne samo da je sigurno ukusno nego i odlicno mirise! :)
Džoli, ovo je prosto savršeno jelo, posebno za gurmane. A teleće kolenice su ukusnije od običnog mesa. Svaka tebi čast na ovom predivnom receptu a i slike sve govore...
Sjajno!!!!
pokusala sam vec nekoliko puta da ostavim komentar ali nece, pa nece. Nemoj se iznenaditi ako ti osvane nekoliko komentara od mene :-) za jedan te isti postt. mene vec odavno privlaci recept za osso bucco ali nikako da se nakanim. Jedan mi je posebno privukao paznju ali sprema se 4-5 sati tako da uvijek odustanem i ostavim za neki sljedeci put.
Svidja mi se tvoja izvedba. meso izgleda mekano i ukusno a i dopada mi se kombinacija sa pire krompirom.
Ovaj recept ti je super, nisam probao tako nesto, nego da znas da mi se dopada...
Ovo je super i za najvece poguzije:)
Hvala na ideji:)
Teleću koljenicu uvijek spremamo na isti dosadan način - pod pekom. Jako je ukusna, ali ove tvoje slike mame da isprobamo recept.
Džoli, nagrada stiže od mene, pa ako imaš vremena,svrati i pruzmi je...Pozdrav!
bas nisi fer...ja sam na dijeti a ovo izgleda tsako da me tera da pogresim...hmmm ipak sam karakter,kad dovedem kilazu u red svraticu ponovo "kod tebe" uzeti recept i najesti se onako slatko sa prsticima sto bi rekla Nale:))))
Jao da znate ovo jeste jelo da se sa prsticima pomogne.Narocito volim onu supljinu u kolenici iz koej se izvadi srz.O raju otvorio si se:) Ovo je zaista super super jelo , ja ne znam ko ga od mojih poznanika i prijatelja ne obozava;)
Jako dobro, izvrsno ! Baš si ga vrhunski napravila, pravi ručak za uživanje.
Постави коментар