Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 20. мај 2011.

Osso Bucco

Probala sam mnoge recepte za Osso Bucco ali ovaj mi se najviše dopao i po izgledu i po ukusu pa rekoh da ga podelim sa Vama



Potrebno je


)


3-4 kašike maslinovog ulja




2 kašike putera
1 crveni luk isečen
½ zelene babure
½ crvene babure
3 šargarepe
1 deblji celer
5-6 česnja belog luka

1/3 šolje Marsala vina (ili dry sherry)
1/3 šolje konjaka
1 kašika balzamik sirćeta
2 kašike paradajz pirea
1 grančica ruzmarina
4 grančice majcine dusice
2 lista lorbera
2 šolje bistre pileće supe
2 do 4 teleće kolenice
So i biber po ukusu


Priprema




U tučanu (ili sličnu šerpu) sa poklopcem koji se dobro zatvara na srednjoj vrati zagrej maslinovo ulje




Začini kolenice sa solju i biberom i proprži ih sa svih strana.Kad su tako propržene izvadi ih(dodaćes kasnije).

Sad dodaj Marsala, ili suvi sherry i konjak, takodje i balzamik sirće.Ovo na niskoj vatri u poklopljenom loncu ostaviti 6-8 minuta.U istoj šerpi posto podesiš jačinu vatre na nisko, dodaj još 2 kašike maslinovog ulja i puter.Sad dodaj iseckano povrće, luk ,papriku, šargarepu celer i beli luk.Pirjaj na niskoj vatri.Zatim pokri i pirjaj jos 10tak minuta mešajuci s vremena na vreme.



Napravi buket garni od ruzmarina, majčine dušice i lorbera.Dobro zaveži i spusti u šerpu.U isto vreme dodaj paradajz pire. Povećaj vatru na srednje i dodaj i kolenice i pileću čistu supu.Dobro sve promešaj.Kada prokuva smanji na nisku temp. 1 –1 ½ sat.Teletina bi trebalo da se odvaja od kosti posle ovog vremena.



Ja uz moj Osso Bucco najviše volim risoto na milanski nacin ali sasvim dobar ukus ima i kombinacija sa krompir pireom.Zelena salata i samo još da kažemo:Prijatno!


 
.

16 коментара:

Nale Coolinarija је рекао...

Puno sam slušala o ovome ali nikad se nisam usudila napraviti kolenice na ovaj način... Izgleda predivno i mogu misliti kako se lepi za prstiće, ja volim malo i prstićima da ručkam:))))Tako mi je najslađe.

pera је рекао...

Sudeci po slikama i recepturi garantovan je potpun gurmanski uzitak:)

tanja је рекао...

Izgleda preukusno!!! Posljednja slika me "gledaaaa", uh!:)

JA U KUHINJI... је рекао...

Ovo zaista izgleda fenomenalno!

J e l e n a је рекао...

Prelepo! Ja se već godinama spremam da napravim ovo jelo a dopada mi se što bi odgovarao mom suprugu (mesožderu), a i meni pošto ima divnih dodataka a i u pitanju je teletina. Božanstveno! Zabeleženo!

Maki је рекао...

toliko dodataka...pa ovo ne samo da je sigurno ukusno nego i odlicno mirise! :)

Zorica Stajić је рекао...

Džoli, ovo je prosto savršeno jelo, posebno za gurmane. A teleće kolenice su ukusnije od običnog mesa. Svaka tebi čast na ovom predivnom receptu a i slike sve govore...

Marijana је рекао...

Sjajno!!!!

Sanja је рекао...

pokusala sam vec nekoliko puta da ostavim komentar ali nece, pa nece. Nemoj se iznenaditi ako ti osvane nekoliko komentara od mene :-) za jedan te isti postt. mene vec odavno privlaci recept za osso bucco ali nikako da se nakanim. Jedan mi je posebno privukao paznju ali sprema se 4-5 sati tako da uvijek odustanem i ostavim za neki sljedeci put.
Svidja mi se tvoja izvedba. meso izgleda mekano i ukusno a i dopada mi se kombinacija sa pire krompirom.

Miodrag Surac је рекао...

Ovaj recept ti je super, nisam probao tako nesto, nego da znas da mi se dopada...

Unknown је рекао...

Ovo je super i za najvece poguzije:)
Hvala na ideji:)

What's for dessert? је рекао...

Teleću koljenicu uvijek spremamo na isti dosadan način - pod pekom. Jako je ukusna, ali ove tvoje slike mame da isprobamo recept.

Kuvar za početnike је рекао...

Džoli, nagrada stiže od mene, pa ako imaš vremena,svrati i pruzmi je...Pozdrav!

Анониман је рекао...

bas nisi fer...ja sam na dijeti a ovo izgleda tsako da me tera da pogresim...hmmm ipak sam karakter,kad dovedem kilazu u red svraticu ponovo "kod tebe" uzeti recept i najesti se onako slatko sa prsticima sto bi rekla Nale:))))

Анониман је рекао...

Jao da znate ovo jeste jelo da se sa prsticima pomogne.Narocito volim onu supljinu u kolenici iz koej se izvadi srz.O raju otvorio si se:) Ovo je zaista super super jelo , ja ne znam ko ga od mojih poznanika i prijatelja ne obozava;)

Branka - byB је рекао...

Jako dobro, izvrsno ! Baš si ga vrhunski napravila, pravi ručak za uživanje.

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer