Mi ovo zovemo ćevapi zato što tako izgleda , ukus im je zbog začina fenomenalan i odlično idu uz
salsu od paradajza za koju takodje postavljam recept.Nisam stavila u naslovu ali sledi i nesto da se zasladimo na kraju ali otom potom.
- 700grama mlevenog mesa od jagnjeta
- pola šolje indijskog oraha,koji grubo naseckamo.
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica paprike
- Rukohvat nasečenog korijandera
- Stapići, 6 do 10 zavisno kako velike ćevape pravite
- So & biber
- Jogurt
Izmešaj sve u činiji osim jogurta.Mešaj rukama ili varjačom
Mešavina treba da bude dovoljno lepljiva da bi se održala na štapićima
Sad od mešavine mesa napravi male kobasice, i stavi ih na štapiće.
Sad to sve poredjaj na tanjir i ostavi u frižideru da stoji 1 sat.
Možete ih grilati ili peći kako više volite
Garnirajte sa jogurtom i svežim korijanderom, može se fino jesti uz kuskus i salatu
Paradajz Salsa
Sveža salsa od paradjza ide uz tako mnogo jela , vrlo je ukusna i divan dodatak .Tajna dobre salse je u zrelom paradajzu i u sobnoj temperaturi svih sastojaka.
Sastojci
- 1 paprika
- 1 crveni luk
- 1 velika ljuta papričica
- Rukohvat svežeg korijandera, seckanog
- Maslinovo ulje
- Crveno vinsko sirće
- Sok od 1 limuna
- 4 zrela paradajza
Paradajz salsa ako je pravite u većoj količini ostaće sveža u frižideru, nekoliko dana.
Mango lassi
Obožavam ovo piće , zato što obožavam i mango.Vrlo je lako i jedino što može da ode pogrešno je izbor manga.
Potrebno je
- 1 zreo mango
- 1 šolja nezasladjenog jogurta
- 1/2 - 1 šolja mleka zavisi kako gusto želite da napravite
- 2 - 4 kašičice šećera, opet zavisi kako slatko ovo želite
- Nekoliko listova sveže nane
- 4 male kocke leda
- Ova količina je dovoljna za dve čaše ovog napitka.
Oljušti mango, i iseci ga na komadiće, dodaj ostale sastojke u blender.Pažljivo sa kockama leda, da ne isprskaju.celu kuhinju.
20 коментара:
Fenomenalni recepti, posebno mi se dopada Marokanska verzija cevapa.
Mislm da Cashew zovu Indijskim orahom.
Da da sad se stih Indijski orah:) Hvala Jasna:)
Sjajan kompletan ručak !! ODLIČNO DRAGA!
Joj kako je ovo dobro.
@Jovana bas sto kazes od a do sh:)
@Dunja slobobodno probaj bar..lassi:)
Obožavam nove stvari i raduje me kad postavljaš novitete... Em, novo za mene, em dobroooo! Pozdrav
Ovo mi zovemo šiš čevapi, mislim da je to to, odlični su ti! Jako fina kombinacija s ovom salsom, a za mango lassi sam čula ali nisam nikad probala, djeluje mi baš ukusno
Ziveli cevapi:)
Poz nale;) kako se obradovah kad videh da si opet tu;).
@Tamara hvala na dopuni, znaci iako nismo znali kako bili smo blizu;) .Obavezno probaj Lassi narocito u vrucim danima tako je osvezavajuce a bogami i ukusno:)
@Mole pa i ja kazem neka zive..dok ih ne pojedemo:)
Ovo je bas odlican rucak... Sis cevap (kako dobro izgleda!) uz super salsu, a za osvjezenje mango lassi. Kako samo obozavam mango lassi!!! :) Evo kako ga ja pravim: http://tanjascookingcorner.blogspot.com/search/label/mango
uh,kakav post da coveku krene voda na usta:))
@Tanja..super je i tvoj lassi;)Tinamaximadrago nam je;)
Nisam neki ljubitelj crvenog mesa, ali znam da bi mi se ovo definitivno svidilo!! Spremam receptić :)
O mangu neću da pričam (obožavam ga, ali tu se rijetko kada nađe neki ukusni, zreli i sočan... Većinom nam dolaze zeleni s okusom palme, toliko tvrdi da zube polomiš). Divno!!
Zeleni mango..imala sam po enki put kad ih uzmem z akasnije upotrebu.Jesi li probala d aga ostavis da 'sazri'.Mada zavisno od toga kako je transportovan moze lako da se desi da samo istruli...
E ne bi se meni oni ovako izlezavali u tanjiru...;)
Ma to samo dok su se usliakli:)
Super ! Čevapi i salsa su odlični. Moji vole čevape, jednom ću im ove napraviti ! A mango, ti sam zastala jer je mango i moje omiljeno voće i stalno tražim neki novi način za iskoristiti ga. Ovaj lassi ću sigurno ubrzo napraviti.
Постави коментар