Razljevuša
Potrebno je :
1 čaša jogurta
1 jaje
1 kašika ulja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
Za fil :
3 jajeta
200 gr sira
200 gr pileći parizer
100 ml kečapa
1 kašičica origano
Priprema :
Umutiti prvo koru odnosno prvi deo bajadere.Pomešati jaje,ulje,so,prašak za pecivo sa brašnom i žicom ili varjačom umesiti koru.Testo je malo ređe,čušće nego za palačinke.Smesu izliti u pleh koga ste obložili pek papirom i to je prvi deo bajadere.
Za drugi deo bajadere je potrebno da jaja umutite penasto mikserom..Pileći parizer izrendajte a sir izmrvite.Preko prvog dela staviti kečap i posuti origanom.Po celoj kori rasporedite rendani parizer i sir.Prelijte već umućenim jajima.Peći na 200 C dok ne porumeni.
Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !
Snežana Mitić
Нема коментара:
Постави коментар