Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 4. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 46.Razljevuša


Razljevuša

Potrebno je :
1 čaša jogurta
1 jaje
1 kašika ulja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli

Za fil :

3 jajeta
200 gr sira
200 gr pileći parizer
100 ml kečapa
1 kašičica origano

Priprema :

Umutiti prvo koru odnosno prvi deo bajadere.Pomešati jaje,ulje,so,prašak za pecivo sa brašnom i žicom ili varjačom umesiti koru.Testo je malo ređe,čušće nego za palačinke.Smesu izliti u pleh koga ste obložili pek papirom i to je prvi deo bajadere.

Za drugi deo bajadere je potrebno da jaja umutite penasto mikserom..Pileći parizer izrendajte a sir izmrvite.Preko prvog dela staviti kečap i posuti origanom.Po celoj kori rasporedite rendani parizer i sir.Prelijte već umućenim jajima.Peći na 200 C dok ne porumeni.
Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !
Snežana Mitić

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer