Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 15. јул 2018.

Kuligre : 146.Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje :Bosanska Pita Zvrkuša


BOSANSKA PITA ZVRKUŠA

Potrebno je:

500 gr pšeničnog brašna TIP 850
100 gr integralnog pšeničnog brašna
3,5 - 4 dcl mlake vode
1 kašićica soli
150 gr putera
4 dcl jogurta

Priprema:

U posudu staviti obe vrste brašna i so. Dodati mlaku vodu i zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 6 delova. 
Svaki deo razvaljati u krug prečnika 15 cm i stavljati 3 kruga jedan na drugi premazani istoplčjenim puterom. Zadnji krug ne premazivati. Tako uraditi i sa ostala 3 kruga testa. Pokriti providnom folijom i ostaviti da stane 15- 20 minuta.
Uzeti 3 kruga testa i valjati oklagijom što tanje oko 50 cm u prečniku.
Istanjeno testo iseći uzduž i popreko 2 puta, tako da dobijemo  9 kvadratića. Premazati ih istopljenim puterom uzeti rukom sredinu kvadrata odići i spustiti u podmazanu tepsiju prečnika 30 cm. tako redati sve kvadrate jedan do drugog u tepsiji. Preostala 3 kruga jedan na drugi isto uraditi kao redjati u tepsiju. Složenu pitu premazati istopljenim puterom i peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatno braon boju.
Izvaditi iz rerne premazati sa 4 dcl jogurta vratiti u isključenu rernu i peći još 5-6 minuta.

Šalje: Dana Drobnjak
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer