Scroll down for Recipe in English
Ima u svetu zaista mnogo vrsta karija, zavisno od regiona i dodatci za kari pastu se menjaju pa samim tim i krajnji ukus karija. Ovaj Korma potiče iz Indije i veoma je mekogć ukusa zbog dodatka kokosovog mleka. Služi se sa pirinčem i nekom vrstom indijskog hleba.
Sastojci
1 komad djumbira oko 2 cm, oljušten i sitni isečen
2 čena belog iseckanog luka
2 kašičice garam masala začina
1/4 čili pahulja
1/2 šolje listića badema
1.2 kg pilećeg mesa
3/4 šolje kokosovog mleka
1 kašičica kurkume
1 kašičica kardamoma
1 kašičica kima ( cumin)
2 Kašike paradajz pirea
60 ml ulja
50 g putera
2 iseckana luka
Priprema
U blenderu izblanširamo beli luk, badem, garam masala, čili, kurkumu, kim i djumbir, dok dobijemo glatku smesu. premestimo u dublju činiju.
Dodamo pileće meso i kokosovo mleko i dobro iymešamo. Ostavimo pokriveno u frižideru dva sata.
Zagrejemo ulje i puter i na srednjoj temperaturi izdinstamo luk oko 7 minuta. Dodamo marinirano pileće meso i krčkamo oko 15 minuta. Dodamo na kraju ako volite malo svežeg korijandera.
**********************************************************************
Korma Chicken Curry
There are so many variaties of Curries in the world , depending of the region and spices that are used. This one is silky and smooth. best served with rice and Naaan.
Ingredients
- 1 tsp cumin
- 1 tsp turmeric
Process the ginger, garlic, garam masala, chilli flakes, cumin , cardamon, tumeric and almonds in a food processor until combined. Transfer to a large bowl.
Нема коментара:
Постави коментар