Scroll down for Recipe i English
Fedzoa raste u našoj bašti. Jedna voćka skroz laka za održavanje. vrlo aromatična i specifičnog ukusa. Mi je volimo i svežu ali u kolačima zasija u punom sjaju.
Sastojci
1 šolja šećera
125 g putera
2 jaja
2 kašičice vanila ekstrakta
1 1/2 šolja brašna
1 3/4 kašičice praška za pecivo
1/2 šolje mleka
5 fedjoa
malo prepečenih listića badema za dekoraciju
Fil
100g šećera u prahu
20 g putera
malo soka od limuna
2 Kašike mleka
Priprema
Umutimo puter i šećer i jaja pa dodamo polako brašno, i vanilu.Na kraju umešamo oljuštenu i isečenu fedjoju .
Sipamo u pleh i pečemo u predgrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta
Dok se kolač peče pripremimo fil. Umutimo sve sastojke, možete dodati i malo soka od limuna
Kad se kolač ohladio premažemo i pospemo listićima proprženog badema.
******************************************
Vanilla Cake with fejoa
- 1 cup white sugar
- 125g butter
- 2 eggs
- 2 teaspoons vanilla essence
- 1 1/2 cups plain flour
- 1 3/4 teaspoons baking powder
- 1/2 cup milk
- 5 fejoas
- Preheat oven to 180 degrees C. Grease and flour a 23cm x 23cm cake pan or line a bread pan with paper liners.
- In a medium bowl, cream together the sugar and butter. Beat in the eggs, one at a time, then stir in the vanilla essence.
- Combine flour and baking powder, add to the creamed mixture and mix well. Finally stir in the milk until mixture is smooth. Pour or spoon into the prepared pan.
- Bake in preheated oven for 30 to 40 minutes. For cupcakes, bake 20 to 25 minutes. Cake is done when it springs back to the touch.
- Icing
Нема коментара:
Постави коментар