Bolinho de arroz
Sastojci
150 g pirin;a,1 glavica crnog luka,200 g šampinjona,2 jajeta,4 kašike
prezle,2 kašičice soli,2 kašičice bosiljka,150 g trapista,biber,ulje
150 g pirin;a,1 glavica crnog luka,200 g šampinjona,2 jajeta,4 kašike
prezle,2 kašičice soli,2 kašičice bosiljka,150 g trapista,biber,ulje
Priprema
Pirinač skuvati,ocediti i ostaviti da se ohladi.Na zagrejanom ulju
propržiti sitno cekan crni luk,zatim dodati šampinjone,so,biber i
dinstati dok ne ispari tečnost koju su pustile pečurke.U pirinač
dodati ispržene šampinjone,jaja,prezle i bosiljak.Sve dobro
sjediniti.Kašikom za sladoled vaditi kuglice i redjati ih u pleh
obložen pek-papirom.Svaku kuglicu posuti rendanim trapistom i peći ih
na 180 stepeni 25 minuta.
Pirinač skuvati,ocediti i ostaviti da se ohladi.Na zagrejanom ulju
propržiti sitno cekan crni luk,zatim dodati šampinjone,so,biber i
dinstati dok ne ispari tečnost koju su pustile pečurke.U pirinač
dodati ispržene šampinjone,jaja,prezle i bosiljak.Sve dobro
sjediniti.Kašikom za sladoled vaditi kuglice i redjati ih u pleh
obložen pek-papirom.Svaku kuglicu posuti rendanim trapistom i peći ih
na 180 stepeni 25 minuta.
Ivana Pešić
Нема коментара:
Постави коментар