Scroll down for Recipe in English
Čak i ovde gde ja živim teško je pronaći ovaj začin. To sam tek saznala kad sam htela da napravim jedno Etiopijsko jelo. Kad sam malo pretražila Internet videla sam da sastojke , 12 tačnije imam sve u špajzu. Pa evo da podelim sa vama.
Berbere je miks začina koji Etiopljani koriste za svoja dobro začinjena jela , pečeno meso i razne gulaše i paprikaše u koje umaću svoje lepinje , koje se zovu injere (recept za neka jela i ovaj hleb, kasnije na blogu).
Sastojci
1/2 kašičice peskavice (fenugreek)
1/2 šolj
e suvih čili pahuljica
1/4 šolje aleve paprike
1 Kašika soli
1 Kašika djumbira u prahu
1 kašičica crnog luka u prahu
1/2 kašićice kardamoma , mlevenog
1/2 kašičice korijandera, mlevenog
1/4 kašičice oraščića u prahu
1/4 kašičice belog luka u prahu
1/8 kašičice karanfilića, mlevenog
1/8 kašičice cimeta u prahu
1/8 kašičice najgvirca
Priprema
Sameljemo zrnca peskavice, kardamoma, oraščića i korijandera. Dodamo ostale sastojke i promešamo. Količina koju sam napravila biće dovoljna za više jela.
******************************************
Berbere, Ethiopian Spice mix
Even where I live it is hard to find this spice mix, ready-made. However, when I looked what the ingredients are, I noticed that I have all of them in my pantry.. So, I will share it with you now.
Ingredients
- 1/2 teaspoon fenugreek
- 1/2 cup ground dried chiles
- 1/4 cup paprika
- 1 tablespoon salt
- 1 teaspoon ground ginger
- 1 teaspoon onion powder
- 1/2 teaspoon ground cardamom
- 1/2 teaspoon ground coriander
- 1/4 teaspoon ground nutmeg
- 1/4 teaspoon garlic powder
- 1/8 teaspoon ground cloves
- 1/8 teaspoon ground cinnamon
- 1/8 teaspoon ground allspice
Нема коментара:
Постави коментар