Tatjana Stojanović, poslal je ovaj recept za Pindjur. Sretno!
POTREBNO JE:
1,5 kg seckanih paprika razne boje(zelene,žute,crvene)
1 kg paradajza
1 glavica belog luka
1 veza peršunovog lišća
1 veza celerovog lišća
1 časa(od jogurta)ulja
2 čaše sirćeta
1,5 čaša šećera,
1 konzervans
2 kašike soli
PRIPREMA:
Staviti u veću serpu sirće,ulje,šećer,i konzervans.
Staviti serpu na ringlu pa pustiti da malo prokuva da se otopi secer.
U vrelu vodu potopiti paradajz, pa ga ostaviti tako 5 minuta
Zatim mu oljuštiti ljusku pa ga iseckati na kocke.
Staviti u šerpu seckanu papriku,seckani paradajz,seckani beli luk,seckano lisće,posoliti po ukusu,oko 2 kašike.
Zatim kuvati sve zajedno oko 15 minuta.
Vruć pindjur sipati u tegle i zatvoriti metalnim čepom.
PO OVOM RECEPTU JE MOJA BABA PRAVILA PINDJUR ,MOJA MAMA JE NASLEDILA RECEPT OD NJE, A JA OD MOJE MAME.
Нема коментара:
Постави коментар