субота, 11. јануар 2014.

Čili Non Carne

Vegeterijanska verzija Čili Con Carne

Sastojci
1 Kašika maslinovog ulja
1  šolja Kinoe
2 šolje vode
1 crni luk
2 šešnjaka belog luka
4 šolje bistre supe od povrća
Po jedna šolja od suvog pasulja prema izboru ,3 vrste.Skuvanog i  ocedjenog
1 šolja ljutog paradjz sosa
1 šolja paradajz pirea
1 šolja isečenog svežeg paradajza
1 šolja svžeg ili smrznutog kukuruza
2 do 3  lista lorbera
1 ljuta papričica iseckana
so i biber






Od svežeg povrća možete dodati šta vam je pri ruci.Ja sam imao zeleni luk,prazik.Bude fino  i sa šargarepom

Priprema

Uveću šerpu sipamo ulje i zagreejmo na srednjoj temperaturi.Dodamo iseckano povrće i dinstamo nekoliko minuta

Dodamo paradajz i bistru supu,promešamo
Dodamo pasulj i začine

Dodamo kinou i lorber.Pustimo da prokuva pa smanjimo temperaturu i kuvamo 15 do 20 minuta .Možete poslužiti sa tortila čipsom


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer