Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 13. јун 2011.

Sladoled od zelenog čaja

Za vas koji ste u letu, ovo je brzo i divno osveženje.

Samo ako uspete da pronađete zeleni čaj u prahu. Ovo je brz sladoled koji će se svima svideti. Ja ga obožavam. Kod japanske kuhinje sve je tako čisto i ukusno. Oni ne komplikuju svoja jela. Samo dok im uhvatite začine, bićete iznenađeni.
Zeleni čaj dobija se obradom listova čajne biljke Camellia sinensis – visokog žbuna sa sitnim, sjajnim, nazubljenim listicćma. Biljka se obradjuje parom i suši na vazduhu, da se ne bi uništili enzimi. Ovaj napitak sadrži dragocene supstance kao sto su polifenol, katehin, kvercetin, kofein, teofilin, teobromin, vitamin C, E, B i K, minerale i oligoelemente, cink, kalijum, magnezijum, koji imaju diuretička svojstva. Veoma je moćan antioksidant jer sprečava aktivnost slobodnih radikala koji uzrokuju pojavu malignih, kardiovaskularnih i drugih bolesti. Osim toga, čisti telo od toksina, ubrzava metabolizam, ublažava bolove, usporava proces starenja i smanjuje nivo holesterola u krvi. Delotvoran je i protiv upala, regulise rad štitne šlezde, deluje protiv depresije, otklanja reumatske tegobe, stiti od karijesa, regeneriše jetru.Mislila sam ako uspete da pronadjete čaj da ga i koristite zao ostalo a ne samo za sladoled:)3/4šolje mleka
2žumanca
5kašika šećera
3/4šolje šlaga
1kačika zelenog čaja u prahu
3kašike vruće vode

Pomešaj puder zelenog čaja u maloj činiji i ostavi sa strane.


Ulupaj žumanca i dodaj šećer.Dobro izmiksaj


Postepeno dodaj mleko i miksaj dobro


Kuvaj na tihoj vatri i mešaj konstantno. Kada se smesa zgusnula skloni sa vatre. Kada se ohladi dodaj rastvorenu masu zelenog čaja. Dodaj člag i pazžjivo mešaj. Sipaj smesu u sud (ja koristim pleh za hleb  i stavi u zamrzivač. Još nekoliko puta promešaj (izvadi iz zamrzivača i to uradi).


* Zeleni caj u prahu ze zove Macha

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer