среда, 04. мај 2011.

Brancin sa sosom od limuna i divljim pirinčem

Ovaj recept je takodje moje omiljeno jelo kad odem u Napier, naš Art  Deco grad.
Zato što je riba uvek tako sveža, da se oseća miris mora(iako je riba ustvari sveža kad uopšte ne miriše).Morske plodove mogu jesti svakoga dana.I moj tata i ja volimo da idemo u ribolov mojom starom zardjalom brodicom.I more je uvek velikodušno da nas počasti raznim djakonijama. Ja se još bavimi scuba diving(moj hobi..ronjenje) pa itekako zgrabim ponekoliko jastoga i razne školjke) Ako nam je baš dobar ulov, razdelimo prijateljima a nešto zamenim sa komšijama u selu za ono voće ili povrće koje ja ne proizvodim.Eto postoji još robna razmena.
Zbog gore navedenog ja sa posebnom pažnjom pratim i ovde recepte od plodova mora jer toga, nikad dosta.
Dakle ..mislim da smo se razumeli. Uz ovo preporučujem belo vino Sauvignon Blanc .Ja imam jos jednu flašu iz Jastrebovog Zaliva(region gde se nalazi Napier)
.Možda još da spomenem ovde, da su Dalmatinci prvi počeli da gaje lozu na Novom Zelandu i da prave domaće vino Sve ovo uz podsmeh svojih kivi komšija. Danas je Novozelandsko vino industrija i kvalitet je poznat i

priznat u svetu.
Potrebno je


  • 4 fileta od brancina(150 grama/kom)
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/8 kašičice sveže mlevenog bibera
  • 1  luk
  • 1 limun
  • 1/2 zrelog avokada
  • 1 kašičica iseckane crvene papričice
  • 2 oljuštene pomorandže
  • za sos od limuna
  • sok od dva limuna(oko 4 kašike))
  • 1/2 solje maslinovog ulja
  • malo soli
  • 1 cešnjak belog luka
    Stavite ribu u tiganj. Dodajte pola isečenog luka i pola limuna(4 kriske).Raspodelite to na filetu.Pecite to 12-15 minuta (ispečena je kad se lako odvaja viljuškom= )
    U medjuvremenu oljuš
    tite pomorandžu na segmente, i svaki segment isecite na pola.Dodajte iseckan(ostatak luka, iscedite sok od druge polovine limuna i dodajte i avokado i iseckanu crvenu papričicu.Sve posolite sa ostatkom soli i dobro promešajte.
Skuvajte divlji pirinač, koji zovemo pirinač iako on to tehnički nije. Ja ga volim jer ne samo da izgleda lepo več je i dosta ukusan.Mora se malo duže od uobicajenog kuvati(oko 30 minuta) Na jednu šolju pirinča dodate dve šolje vode.



.

Sos od limuna

  Stavite sve sastojke u činiju od mixera i miksajte sve dok ne dobijete gustu masu .Ja često ovo radim i u tegli sa poklopcem.Ni bržeg ni ukusnijeg sosa.Prijatno
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer