четвртак, 28. април 2011.

Punjene pileće grudi

Pileće grudi su osnova za mnoge nezaboravne recepte .Od onih već svetski poznatih "Cordon Bleu.sa sirom i šunkom, pa  do pileće grudi "Kiev" sa začinjenim puterom .Mislim ako se pravilno pripreme ,da sve to ne bude isuviše suvo, može se zaista izmisliti hiljadu načina da se napune.
Ovaj ovde je  sa Falafel (dodajem i poseban recept za to)i indijskim orahom(cashews).Nisam sigurna da je ovaj orah tačno preveden ,ako neko zna bolji prevod neka dojavi.

  • 2 komada pilećih grudi
  • 6 kašika falafel smese
  • 1/4 šolje sušenog paradajza 'iseckanog 
  • 50 grama indijskog oraha
  • 50 grama izrendanog sira
  • Nekoliko strukova svežeg bosiljka
  • 4 kriške slanine
  • 6 komada kuhinjskog konca za povezivanje gotovih
    rolnica
Prvo isecite pileće grudi u leptire..Zasečete kroz sredinu a zatim ih položite na prostor gde radite..kao na slici

Na ivici redjajte malo falafela i iseckan sušeni paradajz.Počnite savijati rolnice, što cvršće možete.

Kad počnete da rolate, dodajte isečeni bosiljak, isitnjene indijske orahe, ako vam je ostalo još sušenog paradajza i malo izrendanog sira.Sad obmotajte sve kriškama slanine i vežite kuhinjskim koncem

Kada su rolnice gotove, stavite ih u tepsiju u kojoj ćete ih peći.Rerna na 220 stepeni Celzija i pecite  oko 40 minuta.Ja serviram sa zelenom salatom.


Falafel
Potrebno je
2 šolje suvih leblebija koje su bile u vodi 12 sati
 Mrve od dva stara hleba
5 češnjaka belog luka
 1/3  šolje iseckanog peršuna
1/2 šolje iseckanog korijandera
1/2  crnog iseckanog luka
1  kašika susama
1 kašičica kima
1 kašičica  mlevene paprike 


1. Stavi leblebije da stoje u vodi neko vreme dok omekšaju.Zatim ih stavi u mikser sa belim lukom i
crnim lukom , so i biber i ostale začine i miksaj dok dobiješ  smesu koja je mrvičasta.Dodaj malo vode ako je presuvo. To je sve.

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer