Recept za Domaću bakinu pitu , poslala je Dijana Popović. Sretno!
Bakina domaća pita
Za kore:
500 g brašna
50 ml ulja
2 kašićice soli
250 ml mlake vode
Za fil:
500 g mladog sira
2 jajeta
po ukusu soli
Priprema
Za kore:
Od navedenih sastojaka umesiti fino glatko testo i podeliti ga na četiri jufkice. Svaku jufkicu namazati sa uljem i ostaviti da se odmara 30 minuta.
Dok se jufkice odmaraju napraviti fil. Sir izgnječiti, osoliti po ukusu, dodati jaja i sve promešati.
Kad se testo odmorilo razviti jufku. Uz samu ivicu jufke stavljati pripremljeni fil od sira. Peći na 250 stepeni 25 minuta. Pred sami kraj pečenje pitu premazati sa mladim kajmakom i vratiti u rernzu na 5 minuta Poslužiti toplo
Нема коментара:
Постави коментар