Recept za bakine Pekmezare , poslala je Ivana Pešić. Sretno!
Pekmezare
Sastojci
800 g brašna,140 g masti,500 ml mleka,3 kašike šećera,1 kašišica
soli,20 g kvasca,1 žumance,300 g pekmeza
Priprema
Izmrviti kvasac,dodati 200 ml mleka i 2 kašičice brašna.Promešati i
ostaviti da nadodje.Umutiti mast i šećer,zatim dodati kvasac,preostalo
mleko i so,pa zamesiti testo.Ostaviti da odstoji 50-60 minuta.Zatim
testo premesiti i ostaviti da odstoji jos 15 minuta.Testo podeliti na
kuglice (veličina kuglica zavisi od toga kolike želite da budu
kiflice).Svaku kuglicu rastanjiti,jedan kraj zaseći nozem na
trakice.Na neisešeni deo staviti pekmez i uviti kiflicu.Kiflice
poredjati u pleh obložen pek-papirom,premazati žumancetom,po želji
posuti susamom i ostaviti da odstoje 20 minuta.Peći u zagrejanoj rerni
na 200 stepeni Celzija.
Нема коментара:
Постави коментар