Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 30. новембар 2018.

Špargla sa jagnjećim file * Asparagus with lambs filet



Scroll down for Recipe in English

Sastojci

250 g jagnjeći file
500 g bele špargle
3 krompira
rukohvat svežeg peršuna, so i biber
sos holandez


Priprema

Šparglu oljuštimo. Ja nebacam ljuske kao ni mali komad koji odsečem. Sve kuvam zajedno i tečnost koristim kao bazu za supu od špargle.

Kuvamo na srednjoj temperaturi oko 20 minuta.
Oljuštimo i krompir i prepolovimo. U zasoljenoj vodi kuvamo 20 minuta


Napravimo marinadu za jagnjeći file od peršuna, malo ulja so i biber i ostavimo mesto da odstoji sa marinadom oko 10 minuta. Zatim pečemo u dobro zagrejanom ulju 3 minuta sa svake strane


U medjuvremenu skuvamo sos holandez, koji je jednostavno naprvaiti osim kao ja što sam se ovoga puta žurila i koristila gotovo pakovanje-
Poslužimo
*******************************************
Asparagus with Lambs Filet

Ingredients 1 lambs filet, 200 g 500 g fresh white asparagus 3 potatoes pack of hollandaise sauce butter and oil Create peel asparagus. I do not throw the peel away neither pieces I cut of as I boil everything together and use the liquid as a base for asparagus soup. Boil clean asparagus for ca. 20 minutes. Drain. Peel and boil halved potatoes, ca 20 minutes. I used ready-made hollandaise sauce. Heat oil with little butter and put marinated( parsley, pepper, salt and mint) lambs filet. Bake it on high 3 minutes each side. Let it rest for 5 minutes. Serve

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer