Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

четвртак, 10. јул 2014.

Bakina Limunada




Svi recepti moje bake su fantastični.Nema šanse da manu ,osim što nikad  ne mogu  biti uradjeni tako dobro kao što je ona to znala.I kao što ću možda ja znati..kad budem baka
Bakina Limunada
Sastojci

6 limuna
2 šolje šećera
1 šolja vode
naprstak soli
nana
Ingredients:

6 lemons
2 cups sugar
1 cup water
pinch salt
mint

Priprema
Oljuštimo koricu sa dva limuna
Ukuvamo koricu,2 šolje šećera,naprstak soli ,1 šolju vode oko 5 minuta.Sklonimo sa 
šporet i osatvimo dase hladi oko  10 minuta.Ostavimo posle toga u frižider da se potpuno ohladi
Iscedimo 6 limuna

Sada pomešamo ohladjeni  sirup i sok od limuna.Dobili smo sirup koji moćemo koristiti d apravimo limunadu..Ja obično rastvaram  1 deo sirupa i 5 delova vode ali svako po svom ukusu.
Peel zest from 2 lemons and cut into thin strips. If necessary remove any bitter white pith with a sharp knife.
Boil zest, 2 cups of sugar, a pinch of salt and 1 cup of water for 5 minutes. Remove from heat and add a few fresh mint leaves. Steep for 10 minutes. Strain and place in the fridge or freezer to cool completely.
Collect the juice from 6 lemons
 Mix together fully cooled syrup and lemon juice to make lemonade syrup. Combine this syrup with water or club soda. I like a ratio of approximately 1 part syrup to 5 parts water, but taste it and see what you like.



Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer