Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 25. април 2011.

Pasta Blasta

Dakle, ako i vi kao i ja obožavate da jedete testenine u svim oblicima ,veličinama , sa raznim sosovima povrćem, pečurkama, rendanim parmezanom i uz to dobrom salatom, onda moram da vas razočaram.Ovaj blog je o  Frittati sa testeninom.Dobro polako, znam da ste očekivali nešto drugo ali svako , skoro svako, zna da skuva špagete u najvećoj nuždi i nedostatku vremena otvori teglu dobrog sosa od paradajza , sve to fino skuva izmeša pa pospe obilno parmezanom Začas se tu stvori i zelena salatica i sluuuuuuurp..uživanje.
Takodje vrlo pogodno ako ste prethodno spremila neku testeninu pa skuvali više nego što ste pojeli.

Pasta fritata je druga pesma ali zašto ne bi ste i to naučili kao dodatak vašem znanju o jelima od testenine.

Isecite jednu zelenu pariku.Dinstajte je u povećem tiganju na osrednjoj vatri u malo maslinovog ulja,( 2 kašike), u kome ste prethodno rastopili grudvu putera, (1 kašiku)
Uključite rernu da sa predgreje na 180 stepeni Celzija. Žica u rerni da bude u sredini.
Razbijte 6 jaja u poveću činiju.Sipajte 1 /4 šolje mleka i 1/ 3 šolje izrendanog parmezana, 1-2 kašičice iseckanog suvog bosiljka i so i biber prema ukusu.


Možete ovo miksati mikserom ili ručno, uglavnom izmiksajte da dobijete vazdušasto penastu masu.Sada Tagliatele koje ste ranije skuvali ,( to svi znamo da uradimo?), kuhinjskim makazama ili nožem presecite na pola  i dodajte u činiju.Pažljivo promešajte.
Sada ovo izrucite u tiganj u kome ste pekli zelenu papriku.Izravnajte sve u tiganju.
Ovo na šporetu pustite da se malo zapeče.Spatulom odvajajte ivice, gde će se naročito jaja rado zadržati, pa da vam ne zagore.S vremena na vreme prodrmajte tiganj. da budete sigurni da se fritata nije zalepila
 za  dno.
Pasta Frittata Step 6
Ovo pečenje na šporetu bi trebalo da traje svega 4 do 5 minuta.Možete sada posuti sa oko 1 / 4 šolje rendanog parmezana.Ja dodam još i šolju rendanog kačkavalja.Ne brinite ako u ovom delu primetite da jaja
u sredini nisu sasvim pečena.
Pasta Frittata Step 7 
Ako tiganj u kome ste ovo spremali nema metalnu dršku mošete srebrnom folijom obmotati dršku, pre
nego što stavite u rernu.
Pasta Frittata Step 8  
Pasta Frittata Step 9 
Kada fritat izgleda kao moja na slici onda je gotova.To bi bilo oko 10 minuta u rerni na srednjoj vatri.
Servirajte je uz svežu zelenu salatu i uživajte.Prijatno
Pasta Frittata Step 10 
Pa čestitam.uspešno ste skuvali fritatu.Drugi put pustite mašti na volju i dodajte ili oduzmite sastojke.Npr. umesto testenine koristite šolju prezli dodajte slaninu ili šunku, promenite vrstu sira.,dodajte povrće.Horizont je granica sad kada znate osnovu fritate.

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer