Paprike punjene krompirom i pileća krilca
Potrebno je:
7-8 paprika babura
1 kg. krompira
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
3 šargarepe
7-8 pilećih krilca
10-tak čeri paradajza
so, biber, vegeta
ulje
malo crvene mlevene paprike
Priprema:
Krompir i šargarepu operite, očistite od kore i izrendajte na rende. Crni i beli luk sitno iseckajte. Posolite, pobiberite i dobro promešajte.
Paprikama izdubite sredinu i očistite semeni deo. Operite ih i malo prosušite. Paprike punite sa pripremljenom rendanom smesom od krompira. Tokom punjenja paprike pritiskajte da dobro napunite krompirom (krompir će pustiti malo vodu, ali nista strašno). Napunjene paprike poređajte u vatrostalnu činiju ili u nekoj drugoj posudi u kojoj ćete peći.
Adilja Hodža
Нема коментара:
Постави коментар