Namirnice
800 g brašna
2 kašičice soli
oko 400 ml tople vode
Nadev
500-600 g mladog kupusa
po ukusu soli i bibera
Priprema
Prosejano bršano posoliti i dodajući toplu vodu umesiti testo srednje tvrdoće.Podeliti ga na 4-6 lugli,još malo doraditi,nauljiti i prekriti elastičnom folijom i ostaviti da odmori.
Kupus narendati i propržiti na ulju,da omekša.Posoliti,pobiberiti.
Na stolu prekrivenim stolnjakom prvo oklagijom rastanjiti jednu kuglu,a onda rukama tanjiti koru.Šire krajeve kore prebaciti ka sreini,ne skroz,pouljiti,a onda naneti nadev od kupusa.Povlačeči stolnjak prema sebi,umotati koru,ako su krajevi deblji,odstraniti ih nožem.Slagati svitke u namašćenu tepsiju.
Kad se potroši sav materijal,premazati celu savijaču uljem,i peći u prethodno ugrejanoj pećnici da lepo porumeni.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар