среда, 11. јул 2018.

Kuligre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 122. Djulbastije


Đulbastije

Sastojci

500 g mljevenog mesa
1 glavica crvenoga ribanoga luka
3 režnja bijeloga luka
300 g ribanoga krumpira
peršinov list
1 jaje
vegeta, sol, papar
2 žlice brašna


Priprema

Meso, luk, krumpir i ostale sastojke pomiješati i raditi đulbastije. U tavi zagrijati ulje i popržiti ih, te složiti u vatrostalnu posudu.
Napraviti bešamel. 500 ml mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja, ribani sir, sol, paper, kocka putra i 3 žlice brašna. 
Na masnoći na kojoj smo pekli đulbastije dodati maslac, brašno i popržimo. Dodamo mlijeko, vrnje i začine i sve prelijemo preko đulbastija. Prekrijemo ih ribanim sirom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 200 C, 20 minuta. 
Poslužimo uz pire krumpir.




Srdačan pozdrav,

Božica Cundeković Rožanković

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer