KLJUKUŠA
Potrebno je
2 jajeta
4 krompira srednje veličine
1 crni luk
1,5 šolje mleka,šolje su od 2 dl,
3 kašike ulja
2 šolje crnog brašna
po ukusu soli i bibera
Za preliv
1 šolja mleka,
20 g maslaca
1 čen belog luka
Priprema
Krompir i crni luk narendati na krupnijoj strani trenice.Umutiti jaja sa mlekom uljem i brašnom.Smesa treba da je malo gušća od one za palačinke.Umešati u testo rendani krompir i crni luk,posoliti i pobiberiti,pa ujednačiti smesu.Tepsiju u kojoj će se peći nauljiti i staviti u zagrejanu pećnicu,kad se sipa smesa treba da zacvrči...
Peći u zagrejanoj pećnici,da porumeni,potom je izvaditi,narezati na kocke i zaliti prelivom pripremljenim od mleka u kom smo otopili maslac i pomešali sa izgnječenim čenom belog luka.Vratiti je par minuta u pećnicu,potom je izvaditi i ostaviti da odstoji kojih5-6 minuta.Poslužiti uz jogurt i sir.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар