Đulbastije
Sastojci
500 g mljevenog mesa
1 glavica crvenoga ribanoga luka
3 režnja bijeloga luka
300 g ribanoga krumpira
peršinov list
1 jaje
vegeta, sol, papar
2 žlice brašna
Priprema
Meso, luk, krumpir i ostale sastojke pomiješati i raditi đulbastije. U tavi zagrijati ulje i popržiti ih, te složiti u vatrostalnu posudu.
Napraviti bešamel. 500 ml mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja, ribani sir, sol, paper, kocka putra i 3 žlice brašna.
Na masnoći na kojoj smo pekli đulbastije dodati maslac, brašno i popržimo. Dodamo mlijeko, vrnje i začine i sve prelijemo preko đulbastija. Prekrijemo ih ribanim sirom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 200 C, 20 minuta.
Poslužimo uz pire krumpir.
Srdačan pozdrav,
Božica Cundeković Rožanković
Нема коментара:
Постави коментар