Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

четвртак, 1. септембар 2016.

Kuligre : Najbolji Recept moje bake i Zidna Kuvarica 63


Jadranka Tot je poslala svoj prilog i recept za Sutlijaš. Sretno!

Šaljem Vam recept za Sutlijaš, neodoljivu kremastu poslasticu od pirinča tokom čijeg kuvanja cela kuća zamiriše na mleko, a možda i na cimet, kako ko voli. :) S obzirom da moj staž u kulinarstvu nije dugačak, ja i dan danas kradem trikove od svoje bake. :)



SUTLIJAŠ


Potrebno: 

400 g pirinča, 200 g šećera, 1 vanilin šećer,  vode po potrebi, 2 l mleka, čokolada u prahu ili cimet po želji.

Priprema:


Pirinač oprati, pa staviti u veću šerpu i naliti vodom tako da voda pokrije pirinač (što bi rekli - da ogrezne ;) ). Šerpu staviti na vatru srednje jačine, pa mešati varjačom dok voda sasvim ne ispari. Zatim naliti mleko i dodati šećer i vanilin šećer. Tokom kuvanja mešati kako ne bi zagorelo. Potrebno je sutlijaš kuvati dok pirinač ne omekša, a to je sve ukupno oko sat vremena. Nakon toga skinuti šerpu sa šporeta i ostaviti da se sutlijaš prohladi (naravno ako možete da sačekate). Sipati u odgovarajuće posude i po želji dekorisati čokoladom u prahu ili cimetom, zavisi od ukusa, uzeti veliku kašiku i uživati u ukusu.




Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer