Sledeći prilog za Bakin recept za pripremu Bamije i zidnu Kuvaricu poslala je Dijana Popović. Sretno!
BAMIJA PO BAKINOM RECEPTU
POTREBNI SASTOJCI ZA PRIPREMU BAMIJE
200GR sitnije bamije
1kg svežeg junećeg mesa od vrata
500gr svežeg ovčijeg mesa
2 sveža manja paradajza
1 koren celera manji iseckan na kockice
1 peršun koren -ostaviti ceo AKO NEKO NEVOLI MOZE SE POSLE IZVADITI IZ SERPE TO JE SLUCAJ KOD MENE
3 sveže šargarepe iseckane na kolutiće
2 glavice crnog luka
1 koren paškanata
2 kašike suvog začina
1 kašičica aleve paprike
malo ljute tucane paprike
5-6 zrna bibera
pola kašičice soli
Priprema
Bamiju oprati i staviti u šerpu sa hladnom vodom da ogrezne
Dodati kašiku sirćeta i pustiti da provri
Kad provri skloniti sa ringle procediti i preliti sa hladnom vodu
Bamiju ostaviti da se ocedi .
Meso iseckati na sitnije komadiće ,
povrće isecakti
U šerpu staviti dve kašike ulja ,dodati seckani luk i propržiti ,dodati celer paškanat peršun šargarepu i jos malo prodinstati ,dodati mesoi lagano dinstati pa kad meso promeni boju sipati 1,5 l hladne vode dodati so biber alevu papriku tucanu papriku i svež ceo paparadjz ,Krčkati na laganoj vatri dok meso ne omekša po potrebi dodati jos malo vode ,Pred sami kraj dodati bamiju i pustit da se krčka deset minuta Lagano protresti šerpu da se sjedini bamija sa mesom ,
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар