Neuobičajena kombincija ali sasvim super ukusna. Školjke su sa stena na našoj plaži
Školjke i Chorizo
20 komada školjki
3 grane celera
2 Chorizo kobasice
1 crni luk
2 čena belog luka
1 šargarepa
3 kašike maslinovog ulja
200 ml belog vina
200 ml bistre riblje supe
1 konzerva paradajza
so, biber,
mešavina suvog Toskanskog začina
Priprema
Celer, luk, beli luk i šargarepu iseckamo vrlo sitno
Zagrejemo ulje i dinstamo sve oko 5 minuta.
Dodamo iseckan Chorizo
Dodamo paradajz, začine i riblju bistru supu. Sve dinstamo još 10tak minuta
Zatim dodamo očišćene školjke i vino
Poklopimo i sačekamo par minuta dok se školjke otvore.
Serviramo uz Limun Majonez i vruću ciabatu sa premazom belog luka i putera
Limun Majonez
2 žumanca
1 kašičica Dižon senfa
1.5 kašika soka od limuna
1/2 šolje maslinovog ulja
1 limun, rendana korica
so i sveže mleven crni biber
Priprema
Miksamo žumanca, senf i polovinu soka od limuna , dok dobijemo lepu kremastu masu.
Sve mešajući ulijemo polako maslinovo ulje dok smesa ne postane baš gusta
Uspemo ostatak soka od limuna i miksamo još par minuta.
U ovom receptu sam dodala i još malo naseckanog peršuna
Нема коментара:
Постави коментар