Zato vam je potreban komšija koji redovno ide na pecanje. Druge vrste pecamo i sami ali zna se sabljarka je ogromna riba i veća je šansa ako je i namamite iz dubine mora (oko 700 m) , da je veća šansa da ona ulovi vas!
Ovog komšiju posebno volim, jer on ne samo što donese ribu nego je lepo i očisti. Ovde je zovu još i morski kotlet, a ako budete ili ste probali znate i zašto.
Ja svaku vrstu ribe , prvo začinim i ostavim malo u marinadi. Ako u njoj ima limunovog soka onda riba već počne da se kuva, pa kad je pečem ne treba joj dugo.
Sastojci
4 fileta sabljarke
1 limun(sok)
so i biber
2 čena luka
2 Kašike maslinovog ulja
1 šolja mladog spanaća
2 Kašike svežih začinskih biljaka( mirodjija, peršun, timijan)
Priprema
Napravimo marinadu od začinskih biljak i belog luka, maslinovg ulja, so,bibe i sok od limuna
Ostavimo ribu da stoji u marinadi oko 30 minuta
Zagrejemo malo ulja i kad je tiganj sasvim vruž spustimo ribu iz marinade i pečemo nekoliko minuta
Ponovimo sa duge strane. Zatim uspemo ostatak marinade
Izraelski kuskus
Od kad sam ga prvi put probala, nekako ga sve više volim od tradicionalnog kuskusa
Ispržimo sitno seckan crni luk i prodinstamo na malo ulja
Dodamo 300 g Izraelskog kuskusa
Uspemo 200 ml bistre supe.Posolimo i pobiberimo i dodamo mešavinu suvog začina
Na tihoj vatri ostavimo oko 10 minuta. Sklonimo sa šporeta i poklopljeno osavimo još 5 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар